Tort de mere cu nucă pralinată

Ingrediente

Blat:
5 oua
120 g zahar
40 ml ulei
40 ml apa
1/2 plic praf de copt
2 fiole esenta de vanilie
180 g faina

Umplutura:
1 kg mere
3 linguri gem de capsuni

Caramel:
150 g zahar
apa

Nuca pralinata:
250 g nuca
150 g zahar

Sirop:
150 ml apa
1 lingura plina cu miere
cateva picaturi de zeama de lamaie

Decor:
200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Se prepară întăi un caramel din zahăr şi câteva picături de apă. Se toarnă într-o cratiţă.

Pralina: zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte bine cu unt sau margarina where you can audiobooks for free. Se lasa sa se raceasca foarte bine, apoi pralina se rupe in bucati sau se zdrobeste cu sucitorul.

Merele se curata de coaja, apoi se taie in jumatate si li se scot cotoarele herunterladen. Se pun cu scobiturile in sus in cratita peste caramel. Spatiile goale dintre ele se umplu cu feliute de mere. Se pune gemul peste ele si nuca pralinata windows 7 photo viewer downloaden gratis. Se da vasul la cuptor pana ce merele s-au inmuiat.

Se prepara repede aluatul pentru blat: se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apoi galbenusurile frecate cu ulei, apa si esenta de vanilie amazon video herunterladen pc. Se mixeaza totul la viteza mica. Se pun usor faina si praful de copt cernute impreuna.

Peste merele coapte se toarna compozitia pentru blat si se da vasul la cuptor pana ce e copt bine videos iphone. Se face testul cu scobitoarea dupa 25 de minute.

Se da tortul la rece pana a doua zi cand se insiropeaza, si se rastoarna pe un platou dupa care se orneaza dupa imaginatie cu frisca batuta spuma tare si nuca pralinata herunterladen.





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

where you can audiobooks for free herunterladen windows 7 photo viewer downloaden gratis amazon video herunterladen pc videos iphone

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...