Tort double mousse

Poftă de zmeură! Poftă de ciocolată! Soluţia? Combinaţie între cele două. Rezultatul? Mai mult decât delicios!

Ingrediente

Mousse de ciocolată:
200 g ciocolată (eu am folosit neagră)
200 ml frişcă lichidă
1 fiolă esenţă de rom
1 lingură cacao
1/2 pliculet gelatină granule (5 g)
Mousse de zmeură:
200 g cremă de brânză
200 ml frişcă lichidă
300 g zmeură (eu am folosit congelată)
1 fiolă esenţă de vanilie
3 linguri cu zahăr
1/2 pliculeţ gelatină granule (5 g)
Blat:
2 ouă
4 linguri cu zahăr
2 linguri cu apă
2 linguri cu ulei
1 lingură cu cacao
4 linguri cu făină
Sirop:
100 g zahăr
200 ml apă
esenţă de rom

Mod de preparare

Se prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa show box kostenlos downloaden. Se omogenizează bine, apoi se toarnă într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetat cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute ( se face testul scobitorii!) zoom windows 7. E un blat compact, ca cel pentru prajitura ,,Ora 12,,. care necesita însiropare prin scufundarea în sirop. Se lasă la răcit.

În timp ce blatul stă la cuptor ,se prepară compoziţia pentru mouss-ul de zmeură : se bate spumă frişca, se adaugă crema de brânză adobe photoshop gratis downloaden nederlands. Va lua aspect de tăiat (nu am găsit încă soluţia ca să nu se mai întâmple asta!), dar putem repara cu frişcă lichidă adăugată câte puţin wie lassen sich youtube videosen. Apoi se adaugă zmeura şi gelatina care a fost pusa întâi  la hidratat  în 25 ml apă pentru 5 minute, apoi încălzită la foc mic până se dizolvă complet, fără să fiarbă însă musik von youtubeen online!

Blatul copt se scoate la răcit.

În forma în care l-am copt , vom monta tortul. Se  tapetează cu folie de plastic, apoi se pune stratul de mousse (prin răsturnare, va fi stratul de sus) şi se dă la frigider herunterladen.

Pentru mousse-ul de ciocolată :se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi esenţa. Compoziţia de ciocolată se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se spumează puţin cu mixerul,după care se amestecă cu gelatina preparată ca la mousse-ul de zmeură black ops 4 kostenlosen.

Se pune peste stratul de fructe, stratul de ciocolată, apoi blatul răcit şi însiropat (zahăr caramelizat, stins cu apă şi esenţă, apoi răcit) youtube tonspur downloaden mac.

Se ţine la frigider până a doua zi când se poate orna.

Eu am folosit o glazură de ciocolată (preparată din 100 g ciocolată amăruie, 100 ml frişcă lichidă şi o linguriţă de unt, toate puse la foc mic până la omogenizare, apoi compoziţia dată la răcorit), frişcă bătută foarte foarte puţin, ciocolată rasă şi câteva zmeurele herunterladen.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

show box kostenlos downloaden zoom windows 7 adobe photoshop gratis downloaden nederlands wie lassen sich youtube videosen musik von youtubeen online

Reţete similare

2 comentarii

  1. Timea a zis:

    Minunat arata!! Te pup

    14 septembrie 2014 , 13:36

  2. Cristina a zis:

    Doamne cum arata!!!!

    24 septembrie 2014 , 09:28

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...