Pui marocan
Cu această reţetă vreau să particip la provocarea lansată de Cristina Toth ,,www.divainbucatarie.ro,, si Just T. Inspirată de ceaiul ,,Herbal Infusion Sweet Chai,, din categoria First Class, am făcut un preparat uşor şi foarte aromat!
Ingrediente
- 2 pulpe de pui dezosate
- 1 conservă de roşii cubuleţe
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 căţel de usturoi
- coaja rasă de la o lămâie
- 2 linguriţe boia (dulce, iute sau smoked)
- 1 linguriţă pudră de chimen
- 1/linguriţă scorţişoară
- 150 g măsline negre nesărate
- ulei
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare
Mirodeniile, coaja de lămâie şi usturoiul ras fin,un praf de sare plus 2 linguri de ulei, se amestecă bine.
Carnea se taie cubuleţe şi se trece prin amestecul aromat miraculous herunterladen. Se lasă la rece 15 minute.
Ceapa tocată mai mare se pune la călit. Se adaugă şi bucăţelele de carne şi foarte puţină apă şi se lasă să stea pe foc cam 10 minute, amestecând mereu herunterladen. Se adaugă cubuleţele de roşii şi măslinele şi se potriveşte gustul de sare.
Mai fierbe totul vreo 10 minute la foc iute, după care mâncarea este gata aion herunterladen.
La servire se presară cu coajă de lămâie şi pătrunjel tocat.
Poftă bună!