Pogăcele cu telemea
Reţeta am găsit-o pe blogul Adinei Ciocalău ,,www.mitinitta.blogspot.com,,căreia îi mulţumesc. E o reţetă simplă şi foarte gustoasă. Doar că mie nu mi-au crescut aşa de mult ca originalele. Uneori mai dau vina şi pe cuptor. Să le încercaţi!
Ingrediente
- 350 g făină
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 lgţă zahăr
- 1 lgţă sare
- 25 g drojdie proaspătă
- 1 gălbenuş
- 250 g telemea
- 3 linguri smântână de gătit
- piper
- mărar
- extra cca.100 g făină
Pentru uns :
- 1 albuş bătut spumă
- brânză rasă fin
Mod de preparare
Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul why can't I pictures anymore. Se frământă aluatul şi se lasă la crescut.
Se prepară umplutura : se rade fin telemeaua şi se amestecă cu smântâna lichidă, piper şi mărar schmuggel simulator kostenlosen.
Aluatul crescut se întinde în foaie groasă pe masa înfăinată , se întinde jumătate din umplutură, apoi se împachetează de două ori, apoi se întinde din nou cu sucitorul şi se pune ce-alaltă jumătate de umplutură repetând procedeul de împachetare wie kann man bei sims 4 haareen. Dacă foaia a crăpat la întins şi a ieşit umplutura, se mai adaugă puţină făină şi se mai frământă un pic. Se întinde foaia de 1 cm şi se taie sub forma dorită prism video converter kostenlos herunterladen.
Se tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt, apoi se pun pogăcelele la crescut unele lângă altele pentru 15 minute. Se ung cu albuş bătut , deasupra se presară brânza rasă şi se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru cca.25 -30 de minute wear os by google.
Poftă bună!
PS. Eu am modificat puţin cantităţile unor ingrediente faţă de reţeta originală.
Dana a zis:
Foarte bune la o berica rece, sau chiar un vin alb !
25 ianuarie 2014 , 09:12