Fursecuri cu lămâie şi nucă
Reţeta de bază pentru fursecuri este luată din revista ,,Good Food”. Sunt uşor de făcut şi pot fi aromate cu nucă simplă, nucă de cocos, portocală, fulgi de ciocolată, pot fi lipiţi cu gem sau cremă…după imaginaţie.
Ingrediente
- 250 g unt
- 1 gălbenuş
- 140 g zahăr pudră
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 g nucă măcinată
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 350 - 400 g făină
Glazura:
- 100 g zahăr pudră
- zeamă de lămâie
- nucă măcinată
Mod de preparare
Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute herunterladen.
Se scoate de la rece şi se întinde cu sucitorul între două foi de copt tapetate un pic cu făină ca să nu se lipească.
Se taie trecând înainte cuţitul sau forma prin făină drums for free.
Se pun la copt în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Se verifică să fie pe fund aurii.
Glazura se prepară amestecând zahărul pudră cu zeamă şi coajă rasă de lămâie videos von youtube auf iphoneen. Se ung fursecurile după ce s-au răcit complet cu pasta subţire obţinută . Pe jumătate din fursec se presară nucă măcinată.
Poftă bună herunterladen!
Timea a zis:
imi plac mult fursecurile tale…combinatia de nuca cu lamaie o gasesc super buna! pup
9 mai 2012 , 20:57
Madi a zis:
Timea…aşa mi s-a spus şi mie ….ca sunt bune. Eu nu am gustat din ele…
10 mai 2012 , 20:08
campeanu rodica a zis:
ce pot sa-ti spun,esti extraordinara,ma-i lasat fara cuvinte si….salivand….BRAVOOO !
22 noiembrie 2012 , 16:29