Mere coapte cu nuci

Ador merele coapte! În coajă sau nu, felii sau întregi, cu nucă sau dulceaţă…..oricum ar fi pregătite, sunt delicioase!

Ingrediente

  • 2 mere măricele
  • 2 linguri cu zahăr brun
  • 2 linguri cu zahăr
  • 30 g unt
  • scorţişoară măcinată
  • nuci măcinate

Mod de preparare

videos von facebook herunterladen ios

Se pun într-un vas mai mic de cuptor la caramelizat zahărul şi o lingură de zahăr brun. Când are culoare mai deschisă se adaugă untul şi se amestecă sims 3 seasons for free.

Se curăţă merele de coajă şi cu tăietorul rotund special, li se scot cotoarele şi se taie felii.

Se pun în feliile de mere în sosul caramel, apoi se presară deasupra lor restul de zahăr brun, praful de scorţişoară şi nuca măcinată (după gust), apoi se dă vasul la cuptor la foc mic ca să se pătrundă merele pinterest ordneren. Se întorc o singură dată.

Se servesc ca atare sau cu îngheţată alături.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

sims 3 seasons for free pinterest ordneren videos von facebook herunterladen ios

Reţete similare

2 comentarii

  1. gabriela a zis:

    buna,

    sunt un pic ingrijorata pt ce o sa iasa. Acum am merele in cuptor si vad ca untul a iesit din caramel si caramelul e lipit de fundul vasului. De fapt caramelul a fost cam tare de la inceput. Sunt curioasa ce o sa iasa. Vreau sa/ti multumesc pt reteta si sa/ti dau un pic de feed back- avand in vedere experienta mea- as fi vrut sa stiu cat de mult rebuie sa mestec la zaharul ala ca sa se incorporeze in zaharul topit. Deci pt calitatea retetelor tale cred ca ar fi bine sa dai mai multe detalii. Unele ingrediente pot da bataie de cap si vad ca zaharul topit si untul impreuna cam asta fac. trebuia sa tin vasul pe foc in timpul frecusului, nu? nu vad cum altfel, dar oricum pt cineva care nu a mai facut asta ar fi fost bine sa se mentioneze. Multam din nou si succes. Ciao

    14 septembrie 2013 , 21:08

  2. Madi a zis:

    Bună, Gabriela. Scuze că răspund cu întârziere. Nu ştiu ce să zic că s-a întâmplat. Şi am scris reţeta exact cum am făcut-o. Nu înţeleg de ce caramelul a fost tare. Şi da, trebuia să pui untul când vasul era pe foc. Cam aşa reiese şi din ce am scris în reţetă. Sunt curioasă ce ţi-a ieşit până la urma, doar că învâţând şi practicând ajungem să avem rezultate bune. Şi mie mi se întâmplă să greşesc şi să ratez câte o reţetă la prima încercare. Deci nu te descuraja. Dacă mai ai întrebări şi dacă te pot ajuta, o să o fac cu plăcere. Spor la treabă!

    18 septembrie 2013 , 20:34

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...