Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g făină
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 125 g unt
  • 4 mere potrivite
  • un praf de sare

Crustă:

  • 75 g unt
  • 75 g făină
  • 50 g nuci măcinate
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă download German series. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se presară crusta: se topeşte untul până devine lichid kostenlose kinderhörbücher zum downloaden. Nucile măcinate se amestecă cu făina, zahărul şi scorţişoara.Ingredientele uscate se frământă cu untul lichid, apoi firimiturile se presară peste aluatul din tava sourcetree herunterladen.

Se coace prăjitura cam 40-45 de minute.

Se răceşte complet înainte de a fi tăiată.

Se poate servi ca atare, cu frişcă, cremă de vanilie sau îngheţată herunterladen.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4,00)
Se încarcă...

download German series kostenlose kinderhörbücher zum downloaden sourcetree herunterladen herunterladen

Reţete similare

5 comentarii

  1. Cristina a zis:

    Madi(Madalina)astazi am preparat-o si eu,m-a impresionat reteta si a iesit….minunata,o aroma de nedescris,mi-am innebunit vecinele cu un miros exceptional:)))pup Cristina(Cris2711)

    10 octombrie 2012 , 18:50

  2. Nicoleta a zis:

    Am preparat-o si eu aseara…..eu am dublat compozitia , tava pe care o am este mai mare . Prajitura este foarte buna si aspectoasa !

    Mulumesc !

    7 aprilie 2014 , 22:45

  3. Madi a zis:

    Nicoleta, mă bucur mult ca ţi-a plăcut. 🙂

    13 aprilie 2014 , 11:05

  4. mirela goleanu a zis:

    Foarte buna reteta ! Mersi 🙂

    5 noiembrie 2017 , 11:01

  5. Madi a zis:

    Mirela, ma bucur mult ca-ti place. Si mie mi-a placut ca se face usor si e spornica.

    7 noiembrie 2017 , 20:44

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...