Prăjitură Opera

Un deliciu!

Ingrediente

Foi :

6 ouă
6 albuşuri
250 g migdale
20 g cacao neagră
200 g zahăr pudră vanilat
50 g făină
20g zahăr zos
1 fiolă esenţă de vanilie
50 g unt gras 80%

Ganache de ciocolată :

300 g ciocolată amăruie
300 ml frişcă lichidă
50 g unt gras 80%

Crema de cafea :

6 gălbenuşuri
150 g zahăr tos
3 linguri de apă
300 g unt gras 80%
2 pliculeţe de cafea solubilă
1 fiolă esenţă de vanilie

Sirop de cafea :

200 ml apă
100 g zahăr
2 pliculeţe cafea solubilă
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Foi : ouăle se mixează întregi cu un praf de sare şi vanilia. Se adaugă ingredientele uscate ( migdalele măcinate foarte fin, zaharul pudră, făina cernută cu cacaoa) şi se amestecă cu telul herunterladen.

 

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul.

 

Spuma de albuşuri se pune treptat în crema de ouă şi se amestecă cu telul de jos în sus după fiecare tranşă ard app kostenlos downloaden. Tot acum se adaugă şi untul topit lichid şi răcorit.

 

Compoziţia obţinută se împarte în 3 din care se coc 3 foi în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt , la 180 grade pentru cca samsung a40 ringtone. 13 minute. Se dau la răcit. Se taie fiecare în jumătate pe lungime şi astfel obţinem 6 dreptunghiuri.

 

Ganache : se pun la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul sophos vpn client downloaden. Se lasă la topit şi omogenizat bine totul amestecând continuu. Se dă la rece, apoi se spumează uşor cu mixerul şi se pun deoparte 2 linguri pline tik tok musically herunterladen.

 

Crema de cafea : se face un sirop din apă şi zahăr care se toarnă fierbinte şi în fir foarte subţire peste gălbenuşuri amestecând la viteză mare cu mixerul kostenlose auto spiele downloaden. Mie mi s-a întâmplat să să mi se formeze nişte bulgăraşi tari de zahăr pe care i-am îndepărtat la sfârşit din cremă. Se mixează 5 minute, timp în care crema se mai răceşte, apoi micşorăm viteza şi adăugăm untul foarte moale ( atenţie nu topit!) treptat, esenţa de vanilie si praful de cafea solubilă mcafee kostenlos herunterladen deutsch. Se omogenizează bine totul şi se dă la rece.

 

Sirop de cafea : se pun toate ingredientele la foc mic până se dizolvă zahărul youtube sound downloaden. Se dă la răcit.

 

Asamblare : foaie pe care cu ajutorul unei pensule o însiropăm, jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă ganache, foaie însiropată, cealaltă jumătate de cremă de cafea, foaie însiropată, cele 2 linguri de ganache păstrate şi pudră de cacao ios 13 iphone 6 downloaden.

 

Se dă la rece până a doua zi.

 

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

herunterladen ard app kostenlos downloaden samsung a40 ringtone sophos vpn client downloaden tik tok musically herunterladen

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...