Tort Medovik

Am găsit această reţetă pe Youtube, pregătită de Reghina Cebotari , şi mi-a plăcut f mult. Se pregăteşte uşor şi rezultatul e foarte fin şi gustos.

Ingrediente

11 Foi cu diametrul de 16 cm:

70 g unt gras
100 g miere
1 linguriţă bicarbonat de sodiu alimentar
200 g zahăr
1 praf de sare
2 ouă
450 g făină + extra pentru presărat blatul de lucru

Crema :

450 g smântână fermentată grasă cu 30% grăsime
150 g zahăr pudră
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru foi : se pun untul şi mierea la foc mic  până se topeşte untul. Se stinge focul şi se adaugă bicarbonatul, se amestecă bine, apoi se pun zahărul şi praful de sare photos for free. Se bat bine cele 2 ouă şi se toarnă şi ele ăn vas. Se aprinde aragazul şi se ţine crema la foc mic amestecând până se dizolvă zahărul. Se adaugă lingură cu lingură făina cernută exe datei android herunterladen. Când nu mai putem amesteca, se răstoarnă totul pe blatul de lucru şi se adaugă făina până ce o terminăm şi obţinem un aluat nelipicios.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte în 10 bile, pe care le acoperim cu folie alimentara herunterladen. Cea de-a 11 foaie o vom coace din resturile rămase de la decupajul exact al foilor.

Se întinde cu sucitorul fiecare bilă de aluat între două foi de copt pentru a fi mai usor, sau foaie de copt dedesubt şi folie alimentară deasupra, apoi se pune o farfurioară deasupra şi se taie cu cuţitul marginile ce ies în afara conturului ( pe care le pastrăm separat) sky ticket follow. Se procedează la fel la toate foile, inclusiv foaia din resturile de aluat păstrate pe care o vom mărunţi fin pentru a putea presăra tortul.

Se coc pe rând câte 4 minute la 180 grade încălzire sus/jos fără ventilaţie minecraft mods herunterladen.

Se pot suprapune cu tot cu hârtiile de copt aferente, care se pot îndepărta doar după ce foile s-au răcit.

Pentru cremă : se mixează smântâna cu zahărul pudră şi esenţa până se obţine o cremă nu foarte tare, care să curgă un pic herunterladen.

Asamblare : se pun straturi alternative de foi si cremă, deasupra şi pe margini strat subţire de cremă şi firimituri de aluat.

Se dă la rece cam 3 ore înainte de a fi servit, pentru ca foile să se înmoaie musik von amazon musikbibliothek herunterladen.

Este foarte uşor ca şi consistenţă şi foarte gustos.

Poftă bună!

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

photos for free exe datei android herunterladen herunterladen sky ticket follow minecraft mods herunterladen

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...