Prăjitură cu cremă fină de şampanie şi jeleu de trandafiri şi rodii

În „luna artei culinare” Centrul de training româno-belgian Horeca School împreună cu Gourmet Connection şi Desertonline.ro şi-au propus să provoace o serie de bloggeri culinari la o competiţie. Campania se numeşte #horecaXperience – next level blogging și care am avut extraordinara surpriză să primesc inviaţia de a participa, invitaţie pe care am acceptat-o şi pentru care le mulţumesc.

Premiile sunt senzaţionale! Reprezintă visul oricărui pasionat de arta culinară care doreşte să se perfecţioneze şi să urce pe culmi cât mai înalte!

Am avut de preparat două reţete, una dulce şi una sărată. Am ales ceva simplu, aşa cum sunt majoritatea reţetelor mele, colorate şi aromate. Desertul se numeşte „Vis trandafiriu”, e o prajitură fină cu mousse de şampanie roze şi jeleu de trandafiri, iar preparatul sărat „Piept de raţă cu pesto rosso, cus-cus cu urechi-de-lemn şi baby corn murat„.

Ingrediente

Blat:
3 ouă
3 linguri de zahăr
3 linguri de făină
Crema de de şampanie:
2 gălbenuşuri
100 g ciocolată albă
2 linguri de zahăr pudră
300 ml şampanie roze
1 plic gelatină granule
200 ml frişcă lichidă
Jeleu de trandafiri şi rodie:
10 g gelatina granule
200 g dulceaţă de trandafiri
50 ml sirop de rodii

Mod de preparare

Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, iar la urmă făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt domian sendungen herunterladen. Se dă la cuptor la foc mediu pentru 10 minute, după care se scoate la răcit şi se taie în două,astfel obţinem două dreptunghiuri pe care le vom suprapune winx youtubeer kostenlos.

Preparăm crema de şampanie: gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă şampania şi se pune compoziţia la foc mic amestecând continuu pentru cca whatsapp bilder herunterladen iphone geht nicht. 10 minute.

Se adaugă ciocolata bucăţele, se lasă să se topeasca bine, apoi se dă la răcorit.

Se încorporează gelatina hidratată şi se dă crema la frigider ca să capete puţină consistenţă, După care se amestecă cu frişca bătută spumă tare alexa app im app store herunterladen.

Între timp se prepară jeleul de trandafiri şi rodii: se pune la hidratat gelatina, apoi se încălzeşte uşor , după care se toarnă peste dulceaţa de petale de trandafiri amestecată cu siropul de rodii musik media player kostenlosen. Se amestecă, se răceşte uşor, după care, cu o parte se unge jumătate de blat, deasupra se pune cel de-al doilea blat, apoi crema de şampanie şi restul de jeleu card data medion for free. Se lasă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

domian sendungen herunterladen winx youtubeer kostenlos whatsapp bilder herunterladen iphone geht nicht alexa app im app store herunterladen musik media player kostenlosen

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...