Tort cu ciocolată, bezea şi zmeură

Este tortuleţul făcut cu multa dragoste pentru aniversarea fetiței mele.

Ingrediente

Blat (forma detaşabila de 18 cm):
4 ouă
100 g nucă uşor rumenită şi măcinată mai mare
80 făină
100 g zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
2 linguri cu cacao

Crema de ciocolată:
400 g ciocolată amăruie
400 ml frişcă lichidă
80 g unt
1 fiolă esenţă de rom

Bezea:
1 albuş
50 g zahăr
un praf de sare

Jeleu de zmeură:
180 g zmeură congelată
35 g zahăr
7 g gelatină
15 ml apă rece

Crema albă:
250 g mascarpone
250 ml frişcă lichidă
1 plic vanilie Bourbon

Sirop :
150 g zahăr
300 ml apă
esenţă de vanilie

Mod de preparare

Preparăm întâi bezeaua : se mixează albușul cu un praf de sare, apoi se adaugă treptat zahărul până obţinem o spumă tare şi lucioasă. Se trasează un cerc cu acelasi diametru ca al formei de tort pe dosul hârtiei de copt, apoi pe faţa acesteia punem bezeaua respectând conturul cercului herunterladen. În plus putem face si alte decoratiuni. Se coace bezeaua la 150 grade timp de 30 de minute.

Pentru jeleul de zmeură : se pune gelatina la hidratat în cei 15 ml de apă rece free youtubeer error whileing. Zmeura se pune la foc mic împreună cu zahărul. Se obţine un piure gros care trebuie trecut prin sită. Se pune gelatina la foc mic să se dizolve, apoi se adaugă în piureul strecurat german bing maps for free. Se amestecă bine şi se pune într-o formă mai mică decât cea de tort, care va merge la congelator până la asamblare.

Pentru crema de ciocolată : punem la foc mic frişca şi ciocolata ruptă în bucăţele wie kann man fortnite kostenlos herunterladen. Când ciocolata s-a topit complet se adaugă untul şi se amestecă continuu pâna se dizolvă complet şi acesta. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa de rom herunterladen. Se răcoreşte, apoi se pune la congelator.

Pentru crema albă : se mixează frişca lichidă cu mascarpone (ambele să fie reci de la frigider) şi cu praful de vanilie zebra rap herunterladen. Se dă la rece.

Pentru blat: se mixează albușurile, după care se adaugă treptat 50 g zahăr. Se mixează şi gălbenușurile cu restul de 50 g zahăr şi esenţa, până obţinem o cremă briefpapier zum downloaden kostenlos. În crema de gălbenușuri de adaugă alternativ spumă de albuş şi ingrediente uscate (nucă măcinată, făina şi cacaoa cernute împreună). Se amestecă uşor cu spatula sau cu lingura ca să nu se lase compoziţia hörbücher von youtube downloaden! Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade timp de 40 de minute. Se lasă să se răcească complet, apoi se taie în 4 wo finde ich kostenlose bilder zumen.

Pentru sirop : se caramelizează zahărul şi se stinge cu apă. Se lasă la foc mic până ce zahărul s-a topit complet şi a scăzut un sfert din lichid herunterladen. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă esenţa. Se răceşte complet până îl folosim la însiropat blaturile.

Asamblare (de jos în sus)  : blat însiropat, crema alba, blat însiropat, crema de ciocolată, foaie de bezea, crema de ciocolată, blat, cremă albă, foaie de jeleu, cremă albă, blat însiropat, ciocolata şi decoraţiuni de bezea.

Poftă bună!

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

herunterladen free youtubeer error whileing german bing maps for free wie kann man fortnite kostenlos herunterladen herunterladen

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...