Plăcintă americană cu pui – METROPODISEEA

Am avut onoarea sa fiu invitată sa iau parte virtual la ,,Balul de la Castel,, care este cel mai aşteptat eveniment filantropic din regiunea Moldovei în beneficiul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate asistaţi de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany.
În seara de 15 iunie , la ora 19, la Hotelul Restaurant La Castell, Ballroom, evenimentul ajuns la cea de-a cincea ediţe consecutivă la Iaşi, vă învită într-o căltorie fascinantă în cinci oraşe spectaculoase ale lumii : Paris, Barcelone,Veneţia, Las Vegas şi Tokyo. METROPODISEEA este o aventură în care se imbină arta, frumosul şi generozitatea, este o descoperire simbolică a sinelui şi lumii.
Scopul acestui eveniment este de a mobiliza persoane fizice şi mediul de afaceri, alaturi de programele Fundaţiei Bethany, să poată veni în ajutorul copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate : programul integrat de terapie recuperatorie în cadrul căruia, anual, patruzeci de copii cu afecţiuni motorii şi neuro-motorii beneficiază de recuperare personalizată gratuită; programul de burse prin acre douăzeci de tineri din mediul rural beneficiază de sprijin financiar şi de sesiuni de dezvoltare personală şi profesională; programul de consiliere dedicat tinerilor aflaţi în situaţii dificile din punct de vedere emoţional, prin care specialiştii Fundaţiei îi ajută, prin şediţe de consiliere şi terapie, să depăşească aceste probleme.
La eveniment vor fi momente artistice de muzică şi dans spre cele cinci destinaţii. Amfitrioni, Irina Păcurariu şi Pavel Bartoş, iar invitatul special Horia Brenciu Band.
Se va organiza şi o licitaţie caritabilă unde vor putea fi licitate opere de artă care aparţin unor artişti de renume sau la început de drum,obiecte de colecţie sau experienţe surpriză.
Plăcinta pe care am pregătit-o este o versiune simplificată, dar la fel de delicioasă a unei reţete ce aparţine bucătăriei americane clasice. Sper să vă placă!

Ingrediente

500 g file de piept de pui
250 ml smântână de gătit
30 g făină
300 ml supă de pui
1 ceapă mare
1 tulpină de ţelină
1 morcov
1 cartof
3 linguri cu boabe de porumb din conservă
50 g unt
1 lingură de ulei
sare
piper
300 g aluat de foitaj
1 ou mic pentru uns aluatul

Mod de preparare

Punem un vas la foc mediu şi adăugăm untul şi uleiul.

Călim ceapa  şi tulpina de ţelină tocate mărunt, apoi adăugăm cubuleţe de carne, morcov şi cartof bildprogramm kostenlos herunterladen.

Se lasă pe foc câteva minute, amestecând bine, apoi se adaugă supa şi se lasă să fiarbă timp de 10-12 minute.

Se adaugă smântâna de gătit şi îngroşăm sosul cu făina dizolvată în puţină apă rece, apoi potrivim gustul cu sare şi piper cewe fotowelt herunterladen. Mai lăsăm pe foc 1 minut, timp în care amestecăm continuu, apoi dăm deoparte.

Adăgăm boabele de porumb, amestecăm şi mutăm totul într-un vas termorezistent icloud ordneren.

Foitajul dezgheţat se pudrează uşor cu făină, apoi se subţiază un pic cu sucitorul.

Marginile vasului se umezesc, apoi se pune deasupra ca un capac foitajul film traileren. Se lipeşte bine de vas, se ornează după voie şi se unge cu oul bătut bine.

Se coace la foc potrivit până capătă o culoare aurie.

Poftă bună ipad apps herunterladen!

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

bildprogramm kostenlos herunterladen cewe fotowelt herunterladen icloud ordneren film traileren ipad apps herunterladen

Reţete similare

1 comentariu

  1. Claudia a zis:

    Ce eveniment frumos.
    Nu ai sa ma crezi dar exact la o mancare de-asta ma gandeam azi.

    26 mai 2016 , 20:33

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...