Pâine de casă
De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata. Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îi mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă…Categoric asta rămâne reţeta favorită. Dar cu siguranţă voi mai testa şi altele. Acesta a fost doar începutul.
Ingrediente
- 500 g făină Băneasa
- 300 ml apă
- 1/2 linguriţă cu sare de mare
- 1 praf de zahăr
- 25 g drojdie proaspătă (un cubuleţ)
- 4 linguri ulei de măsline
Pentru uns:
- 1 gălbenuş
- 1 lingură cu lapte
- seminţe de floarea soarelui decojite
- seminţe de in
Mod de preparare
Se pregăteşte o maia din drojdia dizolvată în 50 ml apă călduţă din cei 300 ml şi puţină făină. Se amestecă bine şi se lasă la loc călduţ să crească kurze weihnachtsgeschichten zum downloaden.
Făina o cernem într-un castron mare. Adăugăm maiaua, sare, zahăr şi apă, apoi frământăm bine aluatul. Adăugăm şi uleiul de măsline şi când s-a încorporat mai dăm un praf de făină şi formăm o bilă pe care o lăsăm la crescut până îşi dublează volumul badoo app kostenlos herunterladen.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă nu foarte mare, apoi punem aluatul în ea şi lăsăm din nou la crescut. Ungem cu gălbenuşul frecat cu lapte şi presărăm deasupra amestecul de seminţe iphone x benutzerhandbuch herunterladen. Dăm la cuptor pe treapta de sus pentru 35-45 de minute. Se lasă la răcit descoperită în forma ei.
Poftă bună herunterladen!