Covrigi cu mac şi sare
E inspirată de pe blogul lui Edith ,,www.edithskitchen.ro,, careia îi mulţumesc. Sunt foarte buni şi se fac foarte uşor. Eu sigur mai repet figura, ca ne-au plăcut foarte tare.
Ingrediente
8 covrigi
- 330 g făină
- 250 ml apă călduţă
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
Pentru opărit:
- 150 ml apă
- 1 lingură rasă bicarbonat de sodiu
Pentru presărat:
- sare, mac, susan etc
Mod de preparare
Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.
Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă herunterladen. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară minecraft skins kostenlos herunterladen.
După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele herunterladen. .
Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare herunterladen. Se scot direct pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară imediat cu semintele preferate şi sare.
Se coc la foc iute pentru 15 minute sau până se rumenesc (depinde şi de fiecare cuptor) herunterladen.
Poftă bună!
Rocsy Ciobanu a zis:
Madi daca ai fi mai aproape as veni fuguta la un covrig cald…
23 februarie 2014 , 19:48
dana a zis:
fooarte frumosi si fooarte gustosi !
Ma voi lasa in curand inspirata de tine. felicitari pentru fotografii !
24 martie 2014 , 08:19