26 martie 2012
Macroul e peştele care îmi place cel mai mult după somon. Prăjit nu îl pregătesc foarte des. Aşa că am profitat în week-end şi mi-am făcut de cap. Am servit alături de cea mai simplă şi uşoară garnitură posibilă. Încercaţi şi voi!
16 martie 2012
Nu mi-e poftă des de pilaf şi mai ales cu legume, dar pentru că vroiam ceva uşor... fără carne, m-am gândit să fac o porţie mică. A ieşit foarte bun şi a mers de minune cu nişte castraveciori la saramură.
15 martie 2012
Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr...
11 martie 2012
Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post... cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.
9 martie 2012
E o supă foarte aromată şi gustoasă.
7 martie 2012
Mie îmi place foarte mult spanacul. Şi pentru că pe piaţă a apărut deja, m-am gândit să fac o tartă simplă şi foarte gustoasă. Se face uşor. În compoziţie mai merge adăugat şi un pic de kaizer prăjit... aşa cum am mâncat de la colega mea... dar pentru că noi mâncăm rar mezeluri... am preferat să fac fără.
4 martie 2012
Nu mâncăm des paste. O budincă nu mai făcusem cam demult, aşa că în acest week-end felul doi a fost acesta. Acompaniat de castraveciori acri.
25 februarie 2012
Recunosc că nu am gătit cu soia prea des. Dar mi-am propus să mai gătesc şi de post. Aşa că pentru azi am făcut o supă cu legume şi soia granule care a ieşit foarte bună. Dacă vă place ideea, vă rog să încercaţi reţeta şi să îmi spuneţi dacă şi vouă v-a plăcut.
19 februarie 2012
Nu mai făcusem demult gogoşelele astea gustoase. Aşa ca azi le-a venit rândul. Nu sunt greu de făcut şi se pot umple sau glazura după preferinţe.
12 februarie 2012
De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata. Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îi mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă...Categoric asta [...]
11 februarie 2012
E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit... in mare.... a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum... nota.
10 februarie 2012
Nu mai ştiu exact pe unde am văzut reţeta asta. Mi-a rămas în minte şi am pus-o şi eu în practică. Se face foarte uşor şi e delicioasă, răcoritoare, acrişoară... numai bună servită cu un praf de busuioc şi câteva crutoane crocante.
8 februarie 2012
M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista GoodFood m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Bucuraţi-vă și voi!
26 ianuarie 2012
Am numit-o aşa pentru că am pus muşchi haiducesc, un mezel de casă, uscăţel, învelit cu un strat de condimente şi piper... o bunătate. Prefer să cumpăr pentru preparate de genul ăsta produse tradiţionale, nu din magazin, ci de la cei care le pregătesc şi le afumă în propria gospodărie. Am mai pus şi nişte măsline [...]
21 ianuarie 2012
Am o maaaare colecţie de reviste şi cărţi cu reţete. Îmi place mereu să mă uit pe numerele mai vechi şi să redescopăr minunăţii care îmi încântă ochii şi sufletul. Răsfoind numărul 11 al revistei "Secretele bucătăriei" din 2010 am dat peste o reţetă de brownies cu nuci. Eu având migdale... le-am înlocuit. S-a [...]