Tort trio mousse cu fructe de pădure

A fost pregătit pentru cea mai specială persoana din viaţa mea. La mulţi ani, scumpa mea! Te iubesc până la cer şi înapoi de un infinit de ori!

Ingrediente

Blat:
3 ouă
100 g zahăr
100 g făină
3 linguri cu ulei
1 fiolă esenţă de vanilie

Mousse alb:
200 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
1 fiolă esenţă de vanilie
5 g gelatină granule

Mousse roz:
200 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
300 g zmeură congelată
5 g gelatină granule

Mousse mov:
200 g ciocolată albă
250 ml frişcă lichidă
300 g fructe de pădure congelate
5 g gelatină

Sirop:
100 g zahăr
100 ml apă
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Blat: se bat ouăle intregi cu un praf de sare si zahărul până îşi dublează volumul. Se adaugă uleiul şi esenţa mixând în continuare. Se cerne făina şi se adaugă treptat mixând la viteză miă herunterladen 3 form. Se toarnă compoziţia în tava de 24 cm detasabilă tapetată pe fund cu hârtie de copt.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa şi se lasă sa scadă puţin, apoi se dă deoparte şi se adaugă esenţa herunterladen. Se lasă la răcit.

Mousse mov: se pun într-o crăticioară 150 ml frişcă lichidă şi cele 200 g ciocolată albă rasă fin. Se pune vasul la foc mic până se topeşte ciocolata herunterladen.

Gelatina se pune la hidratat în 3 linguri de apă rece.

Fructele de pădure decongelate se scurg de sirop, apoi se pasează la blender, apoi se trece totul printr-o sită ca să obţinem un piure fin itunes kostenlos herunterladen für pc.

Piureul de fructe se pune peste compoziţia de ciocolată şi frişcă şi se amestecă bine, apoi se încorporează gelatina hidratată şi dizolvată la foc mic şi restul de 100 g frişcă bătută spumă tare windows update herunterladen funktioniert nicht.

Mousse-ul mov se toarnă peste blatul răcit şi însiropat pus în aceeaşi tava de 24 cm detaşabilă.

Se dă forma la congelator pentru 10-15 minute cât preparăm compoziţia pentru stratul următor babbel alle vokabeln herunterladen.

Pentru celelalte  straturi de mouuse, adică roz şi alb, se procedează exact ca la cel mov, cu deosebirea că în cel alb nu punem niciun fel de piure de fructe apps downloaden mobile daten.

Se lasă la frigider până a doua zi când se poate orna după îmaginaţie.

Poftă bună!

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

herunterladen 3 form herunterladen herunterladen itunes kostenlos herunterladen für pc windows update herunterladen funktioniert nicht

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...