Tort cu cremă de nectar
Am pregătit tortuleţul pentru ziua fetiţei mele care a împlinit pe 1 aprilie 5 anişori. Din păcate nu am poză decât cu secţiunea, cu tortul întreg nu am mai apucat să fac. Sper să vă placă. A fost un tort uşor aşa cum se cădea după o masă copioasă.
Ingrediente
3 blaturi:
- 6 ouă
- 8 linguri cu zahăr
- 1 plic de praf de copt
- 12 linguri de făină
- 2 linguri cu ulei
- un praf de sare
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Crema de nectar:
- 500 ml nectar de fructe la alegere
- 3 pliculeţe de gelatină
- 3 linguri cu zahăr
Crema albă:
- 2 plicuri praf de cremă de vanilie Dr. Oetker
- 400 ml lapte
- 4 linguri cu zahăr
- 2 pliculeţe de gelatină
- 1 borcan mare de compot de fructe ca şi nectarul
Sirop:
- zeama din compot
Ornat:
- 2 plicuri praf de cremă de vanilie Dr. Oetker
- 400 ml lapte
- 4 linguri cu zahăr
Mod de preparare
Se prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina wallpapers for tablet for free. Se amestecă totul bine, apoi se împarte în trei părţi egale. Se coc blaturile pe rând cam 15 minute în tava cu diametrul de 26 cm tapetată pe fund cu hârtie de copt zoom herunterladen notwendig. Se dau la răcit.
Se prepară crema albă cu piureul de fructe care va fi deasupra (sau ordinea poate fi inversă): se pune gelatina la hidratat în 50 ml apă rece pentru 10 minute aion kostenlos downloaden. Se amestecă întâi cu mixerul laptele rece cu zahărul până acesta s-a dizolvat (sau punem direct zahăr pudră , dar eu nu am avut), apoi se adaugă praful de cremă şi se mixează până se obţine o cremă potrivită ca şi consistenţă zoom virtual background download for free. Se pune gelatina la foc mic pentru câteva minute, dar atenţie să nu fiarbă că îşi pierde proprietăţile! Se amestecă în cremă. Cam jumătate din fructe le facem piure capito app herunterladen.
În tava în care am copt blaturile se montează şi tortul. Se tapetează pereţii cu folie de plastic, apoi se pune pe fund un blat, se însiropează cu o parte din siropul din compot, apoi se pune crema amestecată nu foarte bine cu piureul de fructe ( eu am lăsat un pic mai mult crema să se întărească şi apoi am pus-o pe blat, de aceea are un aspect nu tocmai compact) aldi nord app herunterladen. Se pune cel de-al doilea blat peste crema, se însiropează şi se dă tortul deoparte până pregătim şi crema de necatr.
Pentru crema de nectar punem la hidratat gelatina în 75 ml apă rece pentru 10 minute soundcloud songs iphone. Apoi punem la foc mic şi amestecăm până s-a încălzit şi s-a dizolvat complet. Se adaugă peste nectarul de fructe amestecat bine cu zahărul şi se dă vasul la congelator până capătă un pic de consistenţă herunterladen. Atentie! Se verifică din când în când să nu se închege de tot! Se toarnă peste cel de-al doilea blat, apoi se pune şi blatul al treilea şi se însiropează şi el herunterladen. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la frigider.
A doua zi se răstoarnă tortul pe un platou şi se ornează cu crema pregătită din praf , lapte şi zahăr , sau dacă se doreşte se îmbracă în frişcă adobe lightroom download kostenlos vollversion.
Poftă bună!
Mare Maria a zis:
La multi ani ,printesei tale:)!!!!!!Tortul este minunat si delicios, precum sarbatorita:X!!!!!Pupici
2 aprilie 2012 , 09:21
Madi a zis:
Maria….mulţumim!
11 aprilie 2012 , 20:53
roxana a zis:
La multi ani micutei tale si sa va bucurati de multe lucruri frumoase impreuna!!pup
2 aprilie 2012 , 11:41
Madi a zis:
Rocsi….şi noi te pupam. Mulţumim!
11 aprilie 2012 , 20:54