Musaca de Dorna la Crock Pot
- Timp preparare: Peste 3 ore
- Complexitate: Uşoară
- Buget: Mediu
A doua reţetă este adaptată modului de preparare la slow cooker-ul Crock Pot şi preluată din cartea ,,Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti,, a lui Radu Anton Roman.
Ingrediente
1 kg cartofi
6 ouă
750 g carne tocată
1 morcov
1 ceapă
200 g smântână
100 g caşcaval
sare
piper
cimbru
1 lingură pastă de tomate
1 legătură de mărar
ulei
Mod de preparare
Cartofii se pun la fiert în coajă.
Se prepară între timp umplutura: se toacă ceapa mărunt şi morcovul se rade pe răzătoarea măruntă extra. Se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi 1 ceaşcă de apă. Când carnea e aproape făcută se dă deoparte şi se adaugă două ouă ,sare, piper, cimbru, pastă de tomate şi o parte din mărarul tocat kostenlosen browser herunterladen.
Când cartofii sunt gata, se curăţă de coajă şi doi-trei dintre ei se taie cubuleţe, iar restul felii.
Celelalte patru ouă se bat ca pentru omletă cu smântâna şi caşcavalul Learn English to download.
În vasul aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l cu ulei şi tapetat cu hârtie de copt se pun straturi alternative de felii de cartofi peste care se toarnă din amestecul de ouă, apoi carne, cartofi cu ouă, carne, iar ultimul strat să fie de cubuleţe de cartofi peste care se toarnă iar amestec de ouă, caşcaval ras şi mărar iso image herunterladen.
Coacem 3 ore in aparatul Crock Pot pe modul high, verificând din când în când preparatul.
Poftă bună!
Sabina a zis:
Foarte gustos! Am pus si vinete, taiate felii impreuna cu cartofii, copti in prealabil la cuptor intr-un vas de yena, in loc de fierti. Am preferat inca 100g cascaval in loc de smantana, in rest totul ca in reteta. A iesit super!
27 martie 2018 , 22:11
Madi a zis:
Sabina,ma bucur mult ca ti-a placut! 🙂
1 aprilie 2018 , 11:22