Chifle pufoase
Reţetă foarte simplă, cu reuşită sigură. Preluată de pe net, de pe site-ul ,,Delicii şi zâmbete,,, dar modificată un pic.
Ingrediente
310 g făină Grania (pentru cozonac)
180 ml apă caldă
3 linguri ulei de măsline
2 linguriţe drojdie uscată
1 linguriţă rasă de sare
1 linguriţă rasă de zahăr
Mod de preparare
Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută.
Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate sonos voor mac downloaden.
Se montează cârligul de frământat.
Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu viteză mică.
Se pun şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă la viteză medie pentru 10 minute ls17 mods kostenlos downloaden.
Se obţine un aluat neted, complet nelipicios.
Se cântăreşte aluatul şi se împarte în câte bile egale dorim.
Vasul de copt se tapetează cu hârtie specială şi se aranjează bilele de aluat tax 2018 steuerbescheid herunterladen.
Se lasă la crescut pentru 45 de minute, după care se pun la copt la 200 g pentru 25 de minute, căldură sus/jos şi fără ventilaţie.
Poftă bună herunterladen!