Gogoşi – pizza
Ideea am găsit-o pe un site străin. Reţeta aluatului era alta. Eu însă am ales una de-a mea, de gogoşi pufoase. A rezultat o pizza sub altă înfăţişare.. De încercat!
Ingrediente
Aluat:
- 135 ml apă călduţă sau lapte călduţ
- 1 praf de sare
- 1 praf de zahăr
- 1 gălbenuş
- 1/2 pliculeţ drojdie granule
- 25 g unt sau margarină
- 2 linguri brânză sărată rasă fin
- 2oo g făină + vreo 50 g pentru întins
Umplutură:
- 1 glob de mozzarella
- caşcaval
- mezel de pui/porc...etc
- măsline feliate
În plus ulei pentru prăjit şi ketchup pentru servit.
Mod de preparare
Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută spotify lieder herunterladen speicherplatz. Se frământă un aluat elastic şi nelipicios care se pune la crescut cca. o oră.
Când e gata, se întinde în foaie potrivit de subţire pe masa înfăinată swtor kostenlos downloaden. Se decupează cerculeţe cu un pahar . Pe fiecare cerculeţ se pun câte un cubuleţ de mozzarella, caşcaval, mezel, măslină şi ce mai vreţi voi herunterladen. Se lipesc bine capetele şi li se dă formă rotundă. Biluţele se pun la prăjit în ulei încins.
Se servesc calde cu ketchup.
Poftă bună herunterladen!
P.S. În aluat se pot încorpora condimente specifice, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.
TeoBucatar a zis:
Foarte interesanta ideea!
12 februarie 2014 , 13:17