Prăjitură cu brânză şi vişine

Ingrediente

  • 500 g brânză de vacă
  • 4 ouă
  • 4 linguri cu griş
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 cană de zahăr
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 300 g vişine (fără sâmburi din compot sau congelate)
  • 50 g ciocolată albă
  • 250 ml frişcă lichidă
  • esenţă de vanilie
  • gem de vişine şi ciocolată albă pentru ornat

Mod de preparare

herunterladen

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu jumătate de cană de zahăr, iar gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr.

Peste crema de gălbenuşuri se pune brânza, praful de budincă, esenţa, praful de copt, ciocolata mărunţită cu cuţitul, frişca bătută obţinută din 150 ml lichidă, apoi se încorporează spuma de albuşuri şi vişinele decongelate, sau dacă sunt din compot, scurse bine herunterladen.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziţia şi se dă totul la cuptor la foc mic pentru 1 oră.

Când e gata, se răceşte un pic, apoi se zdrobeşte cu furculiţa şi se pune compoziţia în forme individuale, se tasează bine, apoi se răstoarnă şi se ornează fiecare în parte cu restul de frişcă bătută, gem de vişine şi ciocolată albă herunterladen.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

herunterladen herunterladen herunterladen

Reţete similare

2 comentarii

  1. Rocsy Ciobanu a zis:

    Madi faci niste preparate delicioase si foarte aratoase.Bravo!

    16 martie 2013 , 19:58

  2. Madi a zis:

    Rocsy, iti multumesc frumos. Te pup!

    17 martie 2013 , 12:18

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...