Cămara lunii – iunie

Cămara lunii – iunie

Minunata lună iunie vine încărcată cu cireşe dolofane şi căpşuni parfumate. E o desfătare a ochiului şi simţurilor.

Cireşe putem mânca fară să ne plictisim. Mai ales dacă le facem compot sau le presarăm pe un pandişpan galben, pufos şi vanilat. În Germania de exemplu… cireşele sunt murate sau adăugate în mâncăruri dulci – acrişoare, iar în Alsacia sunt folosite la supă.

Sosul de cireşe e delicios alături de raţă sau vânat. Plus că din ele se mai poate face un rafinat lichior.

Căpşunile delicate, coapte şi aromate sunt delicioase servite ca atare, presărate cu zahăr sau într-o cupă cu frişcă.

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...