Tort egiptean

Tort egiptean

De mult mă gândesc să pregătesc tortuleţul acesta cu multă nucă. Iată că a venit momentul şi am profitat să îmi răsfăţ musafirii de azi. Am văzut mai multe reţete pe internet, dar m-am oprit la cea a Andreei. Am modificat un pic, dar în mare parte reţeta e de pe blogul ei. Încercaţi şi voi, e delicios!

Ingrediente

3 Blaturi:

  • 6 albuşuri
  • 6 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 120 g nuci măcinate

Crema:

  • 6 gălbenuşuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 ml frişcă lichidă

Nucă pralinată:

  • 150 g zahăr
  • 200 g nuci

Mod de preparare

Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul la temperatura camerei , frişca bătută spumă tare şi pralina care se obţine caramelizând zahărul şi amestecându-l cu nuca, apoi se toarnă totul pe o farfurie unsă cu unt şi când s-a răcit se zdrobeşte la robotul de bucătărie sau cu un făcăleţ. Se dă crema la frigider.

Se prepară blaturile: 2  albuşuri se bat spumă cu un praf de sare sau câteva picături de zeamă de lămâie, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până ce acesta s-a dizolvat complet.Se adaugă şi 40 g nuci măcinate amestecate cu 1 lingură de făină. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava rotundă cu marginea detaşabilă cu diametrul de 26 cm(se paote să fie şi mai mică).Se coace fiecare blat cam 20-25 de minute. Se dau la răcit.

Asamblare: blat, cremă, blat, cremă, blat şi deasupra cremă, apoi un strat de nucă pralinată. Se dă la rece până a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (8 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

7 comentarii

  1. maria mihalache a zis:

    Delicios si frumos tortul tau!
    Pup si seara buna!

    3 iunie 2012 , 20:57

  2. Madi a zis:

    Medi…saru’mana. Pup!

    4 iunie 2012 , 15:12

  3. Buburuza Bubu a zis:

    Mmmmm delicios!!!!

    3 iunie 2012 , 21:21

  4. Madi a zis:

    Buburuza…mulţumesc. Mă bucur mult că îţi place tortuleţul.

    4 iunie 2012 , 15:11

  5. Cristina a zis:

    Cred ca de 2 ani imi spun luna de luna ca il fac in urmatoarea… pare tare delicios!!!

    5 iunie 2012 , 08:34

  6. laura a zis:

    buna.acuma am incercat prajitura asta.am inceput cu crema si toate bune si frumoase pana trebuia sa amestec frisca cu toata compozitia de crema cand mi s-a taiat. spune-mi te rog cum trebuia sa procedez. frisca in crema sau invers. multumesc

    15 iunie 2012 , 17:14

  7. Madi a zis:

    Bună. Îmi pare rău că ai probleme. Eu am pus crema în frişcă. Mie mi s-a întâmplat să aibe un pic aspect de tăiat când am încorporat untul în budincă. Dar când am pus şi frişca…..a fost ok. Şi atenţie….crema nu e foarte foarte tare, trebuie umblat repede când asamblezi tortul.Încă un sfat…e mai bun tortul după ce a stat două zile la frigider. Se îmbină mult mai bine aromele şi e delicios. Baftă! Dacă mai ai nelămuriri nu te sfii să imi dai un e-mail.

    16 iunie 2012 , 14:13

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...