Prăjitura Madi
Ingrediente
Pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 70 g făină
- 70 g amidon
- 100 g nuci măcinate fin
- 50 g ciocolată rasă mărunt
- esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 2 plicuri praf de cremă de vanilie (Dr. Oetker)
- 200 ml lapte rece
- 200 ml frişcă lichidă rece
- 4 linguri cu zahăr pudră
Pentru glazuri:
- 200 g ciocolată cu lapte
- 150 ml frişca lichidă
- 100 g unt
Pentru sirop :
- 150 ml apa
- 4 linguri cu zahăr
Pentru ornat:
- 150 ml frişcă lichidă
- 150 g nuci
- 100 g zahăr
- unt
Mod de preparare
Blatul: se mixează ouăle întregi cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata rasă, apoi făina şi amidonul date prin sită şi se amestecă cu o paletă uşor până se omogenizează bine compoziţia album herunterladen android. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hârtia şi se pune blatul la loc în tavă să se răcească herunterladen.
Crema: se mixează laptele, frişca, zahărul pudră şi praful de cremă până se obţine o compoziţie tare. Se dă la rece.
Siropul: se fierbe apa cu zahărul până acesta se dizolvă, apoi se dă la rece hugo das spiel kostenlosen.
Glazuri: se pune ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul pe foc mic , amestecând contunuu până ce se topeşte totul şi se obţine o cremă omogenă heartbeat herunterladen. Se împarte în două.
Pralina: se face un caramel clar din zahăr stropit cu câteva picături de apă, apoi se adaug nuca până se îmbracă bine cu caramel photo station 6 album herunterladen. Se răstoarnă pe un platou uns cu mult unt, se lasă la răcit, apoi se zdrobeşte .
Frişca se bate spumă tare.
Montare: se va face în tava în care am copt blatul itunes lied herunterladen. Blat însiropat/ jumătate de glazură/cremă/ restul de glazură/ frişcă batută tare/ nucă pralinată. Se dă la rece şi se taie a doua zi.
Poftă bună download the full version for free!
Mimmi a zis:
Am salvat-o la favorite,arata super bine !
14 iunie 2011 , 21:56
Madi a zis:
Mimi….multumesc. Sa o incerci, e tare buna…..
23 iunie 2011 , 20:22
alessia a zis:
Arata bine – n-am inteles cum e
blat – sirop – glazura – crema – glazura – frisca si caramel ?
20 noiembrie 2011 , 20:49
Madi a zis:
Alessia… da. Asa e… Sa o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut.
20 noiembrie 2011 , 21:38
lucica a zis:
buna !arata super!!! te rog daca se poate sa postezi si cantitatile!!! fetita mea este innebunita dupa prajiturile pe care le-am facut de pe site-ul tau
mersi
9 decembrie 2011 , 01:24
Madi a zis:
Lucica….mulţumesc. Mă bucur mult că vă plac prajiturelele pe care vi le-am prezentat până acum. Sper să mai vin şi de acum cu idei interesante.
9 decembrie 2011 , 19:19