Prăjitura Madi

Prăjitura Madi

Ingrediente

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 70 g făină
  • 70 g amidon
  • 100 g nuci măcinate fin
  • 50 g ciocolată rasă mărunt
  • esenţă de vanilie

Pentru cremă:

  • 2 plicuri praf de cremă de vanilie (Dr. Oetker)
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml frişcă lichidă rece
  • 4 linguri cu zahăr pudră

Pentru glazuri:

  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 150 ml frişca lichidă
  • 100 g unt

Pentru sirop :

  • 150 ml apa
  • 4 linguri cu zahăr

Pentru ornat:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g nuci
  • 100 g zahăr
  • unt

Mod de preparare

Blatul: se mixează ouăle întregi cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata rasă, apoi făina şi amidonul date prin sită şi se amestecă cu o paletă uşor până se omogenizează bine compoziţia. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la foc mic cam 25 minute , apoi se desprinde hârtia şi se pune blatul la loc în tavă să se răcească.

Crema: se mixează  laptele, frişca, zahărul pudră şi praful de cremă până se obţine o compoziţie tare. Se dă la rece.

Siropul: se fierbe apa cu zahărul până acesta se dizolvă, apoi se dă la rece.

Glazuri: se pune ciocolata ruptă în bucăţele împreună cu frişca lichidă şi untul pe foc mic , amestecând contunuu până ce se topeşte totul şi se obţine o cremă omogenă. Se împarte în două.

Pralina: se face un caramel clar din zahăr stropit cu câteva picături de apă, apoi se adaug nuca până se îmbracă bine cu caramel . Se răstoarnă pe un platou uns cu  mult unt, se lasă la răcit, apoi se zdrobeşte .

Frişca se bate spumă tare.

Montare: se va face în tava în care am copt blatul. Blat însiropat/ jumătate de glazură/cremă/ restul de glazură/ frişcă batută tare/ nucă pralinată. Se dă  la rece şi se taie a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (12 voturi, media: 4,83)
Se încarcă...

Reţete similare

6 comentarii

  1. Mimmi a zis:

    Am salvat-o la favorite,arata super bine !

    14 iunie 2011 , 21:56

  2. Madi a zis:

    Mimi….multumesc. Sa o incerci, e tare buna…..

    23 iunie 2011 , 20:22

  3. alessia a zis:

    Arata bine – n-am inteles cum e
    blat – sirop – glazura – crema – glazura – frisca si caramel ?

    20 noiembrie 2011 , 20:49

  4. Madi a zis:

    Alessia… da. Asa e… Sa o incerci si sa-mi spui daca ti-a placut.

    20 noiembrie 2011 , 21:38

  5. lucica a zis:

    buna !arata super!!! te rog daca se poate sa postezi si cantitatile!!! fetita mea este innebunita dupa prajiturile pe care le-am facut de pe site-ul tau
    mersi

    9 decembrie 2011 , 01:24

  6. Madi a zis:

    Lucica….mulţumesc. Mă bucur mult că vă plac prajiturelele pe care vi le-am prezentat până acum. Sper să mai vin şi de acum cu idei interesante.

    9 decembrie 2011 , 19:19

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...