Timp preparare: 1 - 3 ore

14 august 2017

Pavlova cu cremă de vanilie

Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie....:)

25 mai 2017

Tort Trio mousse de ciocolată

Un tortuleţ festiv şi delicios preparat după reţeta Jamilei ( am respectat-o în proporţie de 99%, restul de 1% fiind barotul de alune pe care mi-am permis să îl adaug în blat şi în mousse-ul de ciocolată albă), căreia îi mulţumesc pentru minunata carte şi pentru toate reţetele pe care le explică detaliat şi care îmi [...]

16 mai 2017

Papricaş de pui

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc , Merişor, pentru reţetă!

24 aprilie 2017

Tăvălită cu nucă

E o prăjitură foarte simplă, spornică şi foarte gustoasă. Merge pregătită cu nucă sau nucă de cocos. Eu am facut din ambele variante. Deşi dacă ar fi să aleg, cea cu nucă îmi place mai mult. Reteta de blat este de pe blogul Jamilei, iar cea pentru glazură am luat+o de pe blogul Violetei Postolache. Va multumesc, fetelor! [...]

1 aprilie 2017

Tort trio mousse cu fructe de pădure

A fost pregătit pentru cea mai specială persoana din viaţa mea. La mulţi ani, scumpa mea! Te iubesc până la cer şi înapoi de un infinit de ori!

26 februarie 2017

Tort Primăvară

Tortuleţ cu ciocolată şi nucă de cocos, însiropat , ornat cu floricele, simplu, colorat....

18 februarie 2017

Tort de Dragobete

Acest tortuleţ îmbină trei arome care mie îmi plac foarte mult : ciocolată, nucă şi portocală. Sper că vă va cuceri şi pe voi !

4 februarie 2017

Gogoşi austriece umplute cu marmeladă

Reţeta am găsit-o pe blogul Laurei Adamache, însă am mai modificat pe ici pe colo Sunt simplu de făcut. Eu am ales varianta coacerii în cuptor. Ies pufoase şi foarte gustoase, plus ca putem mânca mai multe pentru ca sunt mai sănătoase.

23 octombrie 2016

Prăjitură Boema

De ceva vreme mă gândesc să pregătesc această delicioasă prăjitură. M-am oprit la reţeta Andreei Dianu publicată pe blogul lui Adi Hădean, reţetă pe care am respectat-o 100%. A ieşit ok, doar că o să mai încerc şi alte variante de blat, poate mai pufos, mai aerat (după gustul meu), cel prezentat fiind mai dens.

8 mai 2016

Pâine cu cartofi

De ceva vreme vreau sa testez această pâine cu cartofi. Am găsit mai multe reţete, însă m-am oprit la cea a Jamilei căreia îi mulţumesc. E foarte uşor de făcut , iar pâinica e absolut delicioasă! A doua zi s-a tăiat perfect! Singura modificare pe care o voi face data viitoare va fi să adaug mai multa sare (asta după gustul [...]

16 aprilie 2016

Saramură de miel

Ultima reţetă din cele cinci pregătite cu ajutorul caserolei si aparatului de vidare Food Saver este una....mai neobişnuită. M-am gândit că daca există saramură de peşte sau pui, de ce n-ar exista şi saramură de miel, pentru că această carne este delicioasă pregătită la grătar. Sper să vă placă!

16 aprilie 2016

Cotlet de miel cu ciuperci

A partra reţetă cu miel sunt aceste cotlete pregătite la cuptor cu nişte delicioase ciupercuţe. Caserola de vidat şi-a făcut treaba repede şi bine şi am putut să ne bucurăm de o delicioasă cină !

16 aprilie 2016

Pulpă de miel cu mâncărică de ştevie şi ou

Cea de-a doua reţetă cu carne de miel marinată cu ajutorul caserolei de vidare rapidă Food Saver şi a aparatului de vidat este cu pulpă de miel şi o mâncărică deliciasă şi uşor de pregătit din ştevie acrişoară şi ouă. Bineînţeles că puteţi servi friptura cu orice variantă de garnitură după preferinţă, însă eu [...]

16 aprilie 2016

Coastă de miel la cuptor

Am primit de curând invitaţia de a participa la o nouă campanie iniţiată de Bucătăraş.ro (site-ul meu de suflet !) şi Food Saver - aparate de vidat alimente, brandul lider în categoria de ambalare în vid care are o gamă completă de aparate (www.foodsaver-romania.ro). Cu această ocazie am primit minunata caserolă de [...]

25 noiembrie 2015

Cozonac baigli cu nucă – Redescoperă gustul copilăriei

Rama Maestro a invitat bloggerii culinari să se înscrie în competiţia lansată pe www.prajituria.ro - "Redescoperă gustul copilăriei" - în perioada 10 noiembrie - 1 decembrie, pregătind o reţetă preferată. Am răspuns cu drag invitaţiei. Mama ne pregătea prăjituri [...]

Pagina 1 din 712345...Ultima »

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...