Timp preparare: 1 - 3 ore

2 decembrie 2018

Cornuleţe fragede cu borş

Reţeta am găsit-o pe blogul Violetei Postolache. Este foarte simplă şi cornuleţele ies foarte bune şi multe. Eu am făcut compoziţia pe jumătate faţă de reţeta originală. În plus am adăugat un pliculeţ de zahăr aromatizat cu rom. Mulţumesc , Violeta!

26 august 2018

Plăcinţele cu carne de pui

Sunt fragede, gustoase, se pot face cu diferite umpluturi şi merg servite ca atare sau cu sosul preferat alături.

17 august 2018

Paleuri cu ciocolată

Ne plac mult aceste fursecuri cu ciocolată. Se găsesc în comerț şi cu gem, însă cele cu cremă de ciocolată sunt mult mai bune. Plus că nu se fac greu deloc şi ies multe din cantitățile date. Am preluat reţeta de pe site-ul Simonei Callas (simonacallas.com), căreia îi mulțumesc. Încercaţi cu încredere, vă vor plăcea!

4 august 2018

Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper, cimbru uscat, boiaua, usturoiul ras fin şi zeama de lămâie. Se amestecă bine. Se pune carnea în castron şi se unge bine pe toate părţile cu marinata. Se dă vasul la frigider pentru 30 de […]

1 aprilie 2018

Tort cu ciocolată, bezea şi zmeură

Este tortuleţul făcut cu multa dragoste pentru aniversarea fetiței mele.

30 decembrie 2017

Saraberne

Reteta are mai multe denumiri : Saraberne sau prajiturele Sarah Bernardt, Alcazare, tobiţe, butoiaşe, însă oricare din ele alegeţi să folosiţi, ele raman la fel de delicioase. Sunt multe reţete pe net, dar am ales sa schimb un pic varianta mea. Am,,umblat,, un pic la crema :) şi am ales să lipesc câte trei bezele pentru ca au [...]

5 noiembrie 2017

Plăcintă însiropata cu urdă

Ne era poftă de ceva vreme de o plăcintă cu brânză. Am ales varianta însiropată, pentru că nu am pregătit-o niciodată în felul acesta. Ne-a plăcut, mai ales că am folosit urdă dulce şi fărâmicioasă, şi nu brânză proaspătă de vaci.

5 noiembrie 2017

Tort cu cappuccino şi ciocolată

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaoa şi praful de cappucino. Se amestecă bine până la completa dizolvare şi omogenizare a ingredientelor. Se dă vasul la răcit, apoi se pune la congelator pentru a căpăta consistenţă. Pentru blat se mixează ouăle întregi cu [...]

14 august 2017

Pavlova cu cremă de vanilie

Ne era poftă de ceva bun, aşa că am pregătit o delicioasă bezea cu cremă de vanilie,peste care am aruncat nişte bucăţele de ananas, câteva coacăze roşii şi acrişoare şi zmeurele parfumate. Ştiu ca o să vă luaţi de praful de cremă, dar se mai acceptă din când în când câte o excepţie....:)

25 mai 2017

Tort Trio mousse de ciocolată

Un tortuleţ festiv şi delicios preparat după reţeta Jamilei ( am respectat-o în proporţie de 99%, restul de 1% fiind barotul de alune pe care mi-am permis să îl adaug în blat şi în mousse-ul de ciocolată albă), căreia îi mulţumesc pentru minunata carte şi pentru toate reţetele pe care le explică detaliat şi care îmi [...]

16 mai 2017

Papricaş de pui

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc , Merişor, pentru reţetă!

24 aprilie 2017

Tăvălită cu nucă

E o prăjitură foarte simplă, spornică şi foarte gustoasă. Merge pregătită cu nucă sau nucă de cocos. Eu am facut din ambele variante. Deşi dacă ar fi să aleg, cea cu nucă îmi place mai mult. Reteta de blat este de pe blogul Jamilei, iar cea pentru glazură am luat+o de pe blogul Violetei Postolache. Va multumesc, fetelor! [...]

1 aprilie 2017

Tort trio mousse cu fructe de pădure

A fost pregătit pentru cea mai specială persoana din viaţa mea. La mulţi ani, scumpa mea! Te iubesc până la cer şi înapoi de un infinit de ori!

26 februarie 2017

Tort Primăvară

Tortuleţ cu ciocolată şi nucă de cocos, însiropat , ornat cu floricele, simplu, colorat....

18 februarie 2017

Tort de Dragobete

Acest tortuleţ îmbină trei arome care mie îmi plac foarte mult : ciocolată, nucă şi portocală. Sper că vă va cuceri şi pe voi !

Pagina 1 din 812345...Ultima »

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...