Amandine

Amandine

Sunt prăjiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper să le placă musafirilor mei.

Ingrediente

Blat:

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu apă rece
  • 2 linguri cu vârf cu cacao
  • 8 linguri cu făină
  • esenţă de rom

Crema:

  • 300 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu vârf cu cacao
  • 1 pliculeţ de ness
  • esenţă de rom

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 150 g zahăr
  • puţină zeamă de lămâie
  • esenţă de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolată cu lapte
  • 120 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se prepară blatul: se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom şi făina cernută cu cacaoa. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 30 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Crema: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul pudră. Se adaugă cacaoa, nessul şi esenţa picatură cu picătură ca să nu se taie crema. Se dă la rece.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apă şi se lasă la foc mic să se dizolve. Apoi se adaugă zeama de lămâie şi esenţa de rom şi se dă siropul la răcit.

Glazura: se topesc ciocolata şi untul în frişca lichidă la foc mic până se obţine o cremă.

Asamblare: blatul răcit se taie în două pe lung. Se însiropează bine. Între cele două foi se pune toată crema. Se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în pătrăţele şi fiecare în parte se glazurează. Se servesc a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (14 voturi, media: 4,29)
Loading...

Reţete similare

8 comentarii

  1. Mare Maria a zis:

    De cand am fost insarcinata cu Danut (acum 15 ani) iubirea mea fata de amandine nu s-a evaporat. Le iubesc neconditionat. Mersi de reteta, am sa o fac si eu. Pupici:x

    20 noiembrie 2011 , 15:21

  2. Madi a zis:

    Maria ….ma bucur ca iti plac. Daca am 100 de prajituri in fata…..tot amandinele le-as alege. Sa incerci reteta. Sigur o sa fii incantata. Doar ca glazura e diferita, nu e de fondant. Nici n-am incercat pana acum sa fac.

    20 noiembrie 2011 , 21:19

  3. Cristina a zis:

    Cat de mult imi plac si nu apuc sa le fac niciodata… felicitari, arata minunat!

    24 noiembrie 2011 , 10:50

  4. Madi a zis:

    Cristina….mulţumesc. Mă bucur că îţi plac.

    24 noiembrie 2011 , 20:24

  5. claudia a zis:

    buna arata f bine amandina
    este si preferata mea
    in legatura cu glazura din fondant e un pic mai mult de munca la ea decat galzura preparata de tine ! bafta in continuare

    24 februarie 2012 , 21:46

  6. Madi a zis:

    Claudia….aşa este. La glazura de fondant e mai mult de munca un pic. Recunosc ca nu am făcut decât o singură data fondant, dar nu am fost aşa încântată de cum a ieşit. Mi-am propus sa mai încerc.Mă bucur că am mai cunoscut un fan amandine.

    25 februarie 2012 , 14:46

  7. Gabriela Gitoi a zis:

    Am facut si eu acum 2 zile, un pic diferit am facut crema, am pus unt si ciocolata topita + niste cacaco si zahar pudra. Am facut si fondant pt prima oara in viata mea, si a iesit bine, mi-a dat putin de furca dar intr-un final mi-a reusit! in curand o sa postez reteta pe blog, ca tare imi place cum mi-au iesit! sunt super delicioase, nici nu se compara cu cele de la cofetarie!
    O sa notez si reteta ta 😉

    13 aprilie 2013 , 20:07

  8. Maria Pop a zis:

    Arata foarte bine , o sa le incerc si eu, multumim pentu reteta

    3 noiembrie 2013 , 01:24

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...