Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal. Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!

Ingrediente

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 7 linguri cu făină
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 2 linguri cu ulei

Piure de mere:

  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1/2  păstaie de vanilie
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • scorţişoară măcinată
  • esenţă de migdale

Sirop:

  • 100 g zahăr
  • scorţişoară măcinată
  • 200 ml apă

Ornat:

  • 200 ml frişcă lichidă
  • fulgi de migdale prăjiţi
  • firimituri de blat

Mod de preparare

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit cam 25 minute. Pentru siguranţă se face testul sc0bitorii. Se dă la răcit.

Pentru piureul de mere se curăţă merele de coajă. Se taie cubuleţe sau fâşiuţe. Zahărul se caramelizează şi merele se pun în caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au înmuiat. Se scurg de sirop şi se pasează. În piure adăugăm scorţişoară măcinată, seminţe de vanilie, esenţa de migdale şi întăritorul. Se amestecă bine şi se dă la rece.

Siropul scurs de la mere împreună cu zahărul , apa şi scorţişoara se dau în câteva clocote până obţinem un sirop. Se dă la răcit.

Din blat tăiem o fâşie subţire pe care o vom fărâmiţa deasupra. Foaia groasă o însiropăm, aranjăm deasupra piureul de mere, apoi punem frişca şi presărăm deasupra firimituri de blat şi fulgi de migdale. Se lasă la rece până a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 voturi, media: 5,00)
Loading...

Reţete similare

7 comentarii

  1. Dana Cristea a zis:

    Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!

    30 ianuarie 2012 , 17:59

  2. Madi a zis:

    Dănuţa…îţi multumesc frumos. E primul premiu pe care îl primesc pe blog. Sunt tare mândra. Te pup!

    30 ianuarie 2012 , 21:29

  3. Bucate-apetisante a zis:

    Arata extraordinar si cred ca e absolut delicios!

    31 ianuarie 2012 , 21:47

  4. Madi a zis:

    Bucate_apetisante…. mulţumesc şi mă bucur că îţi place. E foarte bună prăjitura, uşoară şi răcoritoare.

    31 ianuarie 2012 , 22:53

  5. Cristina a zis:

    Super prajitura. Am facut-o de 2 ori in 4 zile.

    13 martie 2012 , 16:19

  6. Madi a zis:

    Cristina…mă bucur că ţi-a plăcut.Şi noi am papat-o cu mare plăcere.

    14 martie 2012 , 10:41

  7. ada a zis:

    am facut azi aceast prjitura foarte buna, poate o sa va placa si aceasta varianta la fel de buna http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/prajitura-cu-merecrema-de-zahar-arssi.html

    27 aprilie 2015 , 17:12

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...