Panna Cotta cu ciocolată şi rom

Panna Cotta cu ciocolată şi rom

E un desert pe care de mult mi-am propus să îl încerc. Delicios a ieşit… M-am inspirat după reţeta din cartea „Deserturi cu ciocolată” una din cele 13 volume apărute la editura Adevărul. Faţă de reţeta originală… eu nu am pus cafea.

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ de gelatină Dr. Oetker

Mod de preparare

Se pun la foc mic laptele, frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele şi zahărul. Se amestecă continuu până ce ciocolata s-a dizolvat complet.

Gelatina se pune la hidratat în 50 ml apă pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic până devine lichidă. Se toarnă împreună cu esenţa de rom în compoziţia pregătită anterior. Se amestecă totul bine şi se toarnă în formele dorite.

Se dă desertul la rece până a doua zi când se poate servi ca atare, cu frişcă, cu sos de ciocolată… după preferinţe.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (7 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

6 comentarii

  1. miha a zis:

    Cu siguranta asta e pe gustul meu! 😉

    9 august 2011 , 00:03

  2. Madi a zis:

    Miha…..stiu sigur ca iti place.

    12 august 2011 , 21:27

  3. Mihai Lambru a zis:

    Foarte faina reteta. Ar trebui, totusi, pentru cei care ar vrea sa o pregateasca, sa dai mai multe detalii despre cum trebuie lucrat cu gelatina (ex. nu trebuie sa o dizolvam la o temperatura mai mare de 30-35 grade).
    Succes!

    21 noiembrie 2011 , 15:02

  4. Madi a zis:

    Mihai…..multumesc. In ceea ce priveste folosirea gelatinei…..regula cea mai importanta e ca nu trebuie sa fiarba, ci trebuie doar incalzita dupa ce initial sta la hidratat cca 10 minute. Asta ar trebui sa o stie cine vrea sa pregateasca un desert care contine gelatina.

    21 noiembrie 2011 , 15:13

  5. simonacallas a zis:

    Arata fantastic de bine 🙂

    1 mai 2014 , 09:40

  6. mihaela a zis:

    ce am gasit eu aici…..iar tebuie sa ma lupt cu Miha Simiuc pentru ciocolata)))

    23 ianuarie 2016 , 13:01

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...