Mousse au chocolat

Mousse au chocolat

E un desert pur şi simplu delicios…

Ingrediente

  • 150 g ciocolată amăruie
  • 3 ouă
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură cu zahăr
  • 2 linguri cu lichior de ciocolată
  • cacao neagră
  • esenţă de vanilie

Mod de preparare

Ciocolata se topeşte la bain marie cu 50 ml frişcă lichidă.

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul.

Restul de frişcă se bate şi ea spumă tare.

Gălbenuşurile se amestecă cu esenţa de vanilie şi lichiorul de ciocolată.

În vasul mixerului se pun frisca bătută, spuma de albuşuri, gălbenuşurile şi la urmă ciocolata topită. Se mixează câteva minute, apoi se porţionează şi se dă la rece. Înainte de servire se pudrează cu cacao neagră din abundenţă.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Pofticiosu' a zis:

    Mouse in the house… mama… mama… Yamiiiiiiiii !!!!

    20 mai 2011 , 21:33

  2. corina a zis:

    bun-bunutz!

    5 iunie 2011 , 17:56

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...