Tort ganache cu nuci şi coacăze
Deliciu rapid, însiropat şi ciocolatos!
Ingrediente
Blat:
3 ouă
50 g ciocolată amăruie
50 g unt
3 linguri zahăr
100 g nuci măcinate fin
1 fiolă esenţă de vanilie
3 linguri cu făină
1/2 plic praf de copt
3 linguri frişcă lichidă
1 mână de coacăze
Crema ganache:
250 g ciocolată amăruie
250 ml frişcă lichidă
Sirop:
300 ml apă
3 linguri zahăr
1 fiolă esenţă de rom
Cremă ganache :
Mod de preparare
Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul apple meine daten herunterladen.
Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi gălbenuşurile si se amestecă totul foarte bine firefighter sam free.
Ciocolata se pune la topit împreună cu frişca lichidă. Se adaugă peste spuma de albuşuri, apoi se pune crema de unt cu gălbenuşuri, nucile (eventual prăjite un pic înainte) şi făina cernută cu praful de copt vk video herunterladen. Se omogenizează compoziţia şi se pune la copt într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca. 20 minute ( se face testul scobitorii pentru siguranţă) herunterladen. Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două.
Feliile răcite se însiropează ( zahăr caramel, apă şi esenţă, apoi se răceşte foarte bine), se unge prima cu un strat de ciocolată, se presară coacăze,se acoperă cu cealaltă felie, apoi restul de cremă starcraft kostenlos herunterladen.
Se ornează după imaginaţie.
Se dă la rece pentru 2 ore înainte de servire.
Poftă bună!