Tort ganache cu nuci şi coacăze

Deliciu rapid, însiropat şi ciocolatos!

Ingrediente

Blat:
3 ouă
50 g ciocolată amăruie
50 g unt
3 linguri zahăr
100 g nuci măcinate fin
1 fiolă esenţă de vanilie
3 linguri cu făină
1/2 plic praf de copt
3 linguri frişcă lichidă
1 mână de coacăze

Crema ganache:
250 g ciocolată amăruie
250 ml frişcă lichidă

Sirop:
300 ml apă
3 linguri zahăr
1 fiolă esenţă de rom

Cremă ganache :

Mod de preparare

Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul.

Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi gălbenuşurile si se amestecă totul foarte bine.

Ciocolata se pune la topit împreună cu frişca lichidă. Se adaugă peste spuma de albuşuri, apoi se pune crema de unt cu gălbenuşuri, nucile (eventual prăjite un pic înainte) şi făina cernută cu praful de copt. Se omogenizează compoziţia şi se pune la copt într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca. 20 minute ( se face testul scobitorii pentru siguranţă). Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două.

Feliile răcite se însiropează ( zahăr caramel, apă şi esenţă, apoi se răceşte foarte bine), se unge prima cu un strat de ciocolată, se presară coacăze,se acoperă cu cealaltă felie, apoi restul de cremă.

Se ornează după imaginaţie.

Se dă la rece pentru 2 ore înainte de servire.

Poftă bună!

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...