Vulcani de ciocolată

E prima dată când încerc această reţetă. Ştiam de ea de mai demult, doar ca nu aveam formele speciale în care se coc. Mi-am cumpărat forme de ceramică şi am pregătit prăjiturelele delicioase. Ştiu că nu sunt perfecte, dar promit să mai încerc şi alte variante. Încercaţi şi voi!

Ingrediente

Pentru 8 forme:

  • 200 g unt + extra pentru uns
  • 300 g ciocolată
  • 4 linguri cu zahăr+ extra pentru tapetat
  • 3 linguri cu făină
  • 3 ouă
  • piure de zmeură

Mod de preparare

Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata şi zahărul.

Se toarnă totul într-un castron, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă bine după fiecare. Se încorporează şi piureul de zmeură făcut din 100 g fructe şi se omogenizează compoziţia.

Formele se ung cu unt şi se tapetează cu zahăr, apoi se toarnă compoziţie, fără să se umple totuşi.

Se coc la foc potrivit cam 10 – 12 minute. Se răcesc, apoi se pot servi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 2,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Timea a zis:

    Tare bine arata!

    27 mai 2014 , 18:37

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...