Dulceaţă de căpşuni – Multicooker

E prima dată când fac dulceaţă la Multicooker. Inspirată de grămezile parfumate de fructe de pe tarabele din pieţe, am trecut la treabă. Am strecurat şi nişte cubuleţe de ananas şi frunze proaspete de mentă. Rezultatul? Un răsfăţ dulce şi aromat pentru orice moment al zilei, ca atare sau pe pâine caldă unsă cu unt proaspăt!

Ingrediente

1 kg căpşuni
150 g cubuleţe de ananas din conservă
frunze proaspete de mentă
500 g zahăr
500 g zahăr gelifiant

Mod de preparare

Căpşunile se spală bine şi se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Dacă sunt mari, se taie în sferturi.

Se toacă mărunt şi ananasul

În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi ambele tipuri de zahăr amestecate bine.

Se selectează programul JAM şi la COOKING TIME se alege ca timp o oră şi jumătate. Se apasă START.

După jumătate de oră se deschide capacul, se pune menta tocată mărunt  şi se lasă aşa să fiarbă până la finalul timpului selectat.

Dulceaţa se pune fierbinte în borcane sterilizate.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...