Gem de caise – Multicooker

E unul din gemurile mele preferate! Am combinat cu puţin pepene galben foarte parfumat şi a ieşit o ,,delicioşenie,, !

Ingrediente

1kg caise tăiate cubuleţe
250 g pepene galben tăiat cubuleţe
800 g zahăr gelifiant
200 g zahăr

Mod de preparare

Ambele tipuri de zahăr se amestecă.

La fel şi fructele.

În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi zahăr.

Se selectează programul BOIL şi se apasă START. Când zahărul începe să se dizolve şi compoziţia devine lichidă, se selectează programul JAM şi se lasă să fiarbă încet  pentru cca 45 de minute.

Se pune gemul cald în borcanele sterilizate.

Capătă consistenţă a doua zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...