Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

O combinaţie minunată de foi fragede cu nucă şi o deliciosă şi fină cremă de ciocolată cu rom.

Ingrediente

Pentru 4 foi 25/35 cm:

  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 1 pahar de zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • 4 linguri cu lapte
  • 150 g nucă măcinată
  • 1 linguriţă rasă amoniac
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • făină cât cuprinde

Crema:

  • 400 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ de nes

Ornat:

  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se esenţa de rom. Se păstrează la rece.

Pentru foi : se pun la foc mic oul, zahărul, untul, laptele, esenţa şi mierea. Când toate s-au topit, se toarnă într-un castron încăpător. Se adaugă amoniacul, nuca măcinată şi făina cât să obţinem un aluat potrivit de tare şi nelipicios.

Aluatul se cântăreşte şi se împarte în 4 bucăţi egale. Tava 25/35 se încălzeşte în cuptor pentru ca prima foaie să se poată întinde uşor pe fundul ei uns cu unt. Se coc pe rând cam 7 minute, ungând de fiecare data fundul tăvii cu unt. Se pun la răcit pe hârtii separate.

Montare: straturi alternative de foi şi cremă, iar deasupra un strat subţire de cremă presărată cu nucă măcinată.

Se dă la rece până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (10 voturi, media: 4,20)
Se încarcă...

Reţete similare

4 comentarii

  1. Timea a zis:

    Ce bunatate de prajitura! O combinatie minunata!

    17 august 2012 , 11:04

  2. Madi a zis:

    Timi, mă bucur că îţi place. Te pup!

    13 aprilie 2013 , 18:52

  3. Gabriela Gitoi a zis:

    Nici nu stiu la ce sa ma opresc. Toate arata minunat! dar pe asta am pus ochii, ca trebuie sa „scap” de niste nuca de ptrin camara! foarte bun site-ul tau :-), imi place cum e organizat, gasesti usor ce cauti, si pozele foarte reusite! pupicei!

    13 aprilie 2013 , 15:33

  4. Madi a zis:

    Gabriela, îţi mulţumesc. Ma bucur mult că îţi plac reţetele mele. Să îmi spui cum ţi-a ieşit prăjiturica şi dacă ţi-a plăcut. Pup şi eu!

    13 aprilie 2013 , 18:52

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...