Salam de biscuiţi şi provocarea Dr. Oetker

Mulţumesc încă o data Dr. Oetker pentru invitaţia de a participa la noua provocare. Sunt încântată să dau curs acestei invitaţii, tot atât de mult cum sunt încântată de produsele minunate care ne fac viaţa mai uşoara în bucătărie şi preparetele un succes.
Despre pasiunea mea vă pot spune că a început pe la 14 ani, o dată cu prima revistă culinară cumpărată. Şi până atunci stăteam pe lânga mama sau bunica prin bucătărie, dar mai mult le ajutam să pună masa decât să pregătească mâncarea. Cred că pozele colorate ale reţetelor şi curiozitatea m-au făcut uşor uşor să fiu atrasă de acest domeniu, să îmi placă să merg la piaţă, să cumpăr ingrediente şi să experimentez. Prima reţetă e una foarte simplă, aşa cum era şi de aşteptat, pentru că totul începe cu ceva simplu, nu? E vorba de salamul de biscuiţi, desertul copilăriei pe care mama ni-l făcea destul de des şi în care punea în primul rând dragoste, apoi restul ingredientelor. Nu pot spune că îl pregătesc foarte des, deşi îmi place şi acum. Prefer gusturi noi, să încerc reţete noi, chiar daca nu sunt complicate, elaborate şi pretenţioase. Nu mă dau înapoi de la nimic şi niciun preparat nu mi se pare greu de făcut.
Reviste cumpăr în continuare, chiar am o colecţie mare la care ţin foarte tare şi din care mă inspir mereu.
Cea mai mare bucurie a mea e bucuria celorlaţi! Dacă ei sunt cuceriţi de gustul bucatelor pregătite de mine, eu sunt cea mai fericită! Şi mi-ar plăcea ca şi copiii şi nepoţii mei (deşi mai e drum lung până la ei :)….) să îşi aminească aşa cum şi eu îmi amintesc de mâinile dibace ale mamei şi bunicii mele din care ieşeau numai bunătăţi şi de aromele inegalabile care îmi vor rămâne mereu în suflet !

Ingrediente

 • 300 g biscuiţi populari
 • 150 g unt
 •  50 g cacao neagră Dr. oetker
 • 150 g zahăr
 • 1/2 sticluţă esenţă de cafea Dr. Oetker
 • 50 g nucă de cocos
 • nuci prăjite şi mărunţite
 • stafide
 • coaja rasă de la o lămâie
 • 150-200 ml apă
 • 1/2 păstaie de vanilie

 

Mod de preparare

Se pregăteşte pe foc un sirop din apă, zahăr, cacao şi esenţa de cafea . Se dă la răcit.

Biscuiţii se rup în bucăţi mai mari, apoi se toarnă peste ei siropul îngroşat şi răcit skype kostenlosen für tablet. Se încorporează untul moale la temperatura camerei , nucile, stafidele, coaja rasă de lămâie şi nuca de cocos. Se amestecă nu foarte energic, ca să rămână şi bucăţi mai mari de biscuţi pentru un aspect frumos tv now sendungen herunterladen.

Se formează un rulou care se împachetează în folie alimentară şi se dă la rece.

Când s-a întărit , se poate tăia felii.

Se poate glazura cu ciocolată sau se poate tăvăli prin nucă de cocos herunterladen.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

skype kostenlosen für tablet tv now sendungen herunterladen herunterladen

Reţete similare

1 comentariu

 1. Laura Nechita a zis:

  Tare bun! si noua ne place, desi nu il fac atat de des pe cat ar trebui! Muaah si seara frumoasa!

  16 aprilie 2014 , 21:41

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...