Pişcoturi cu vanilie şi nuci

Am răsfoit de curând o mai veche carte cu reţete. Şi pentru că vremea de afară ne îndeamnă la aprins cuptorul, m-am gândit să pregătesc aceste pişcoturi, care pot fi pregătite şi în post.

Ingrediente

250 g făină
130 g margarină/unt
130 g nuci prăjite uşor şi măcinate fin
70 g zahăr pudră
2 fiole esenţă de vanilie
1/2 fiolă esenţă de lămâie
un praf de sare
ciocolată+ulei pentru ornat

Mod de preparare

Se freacă margarina la temperatura camerei cu zahărul.

Se adaugă praful de sare, esenţele, nucile şi făina cernută.

Se omogenizează bine totul.

Aluatul se întinde pe masa pudrată uşor cu făină.

Grosimea să fie cam de jumătate de centimetru.

Se decupează cu forma specială (sau altă formă la alegere şi atunci îi numim biscuiţi 🙂  )  şi se pun uşor în tava tapetată cu hârtie de copt.

Se coc la 180 grade, fără ventilaţie, timp de 16-17 minute.

Se lasă la răcit în tavă, apoi se ornează cu ciocolata topită cu un pic de ulei.

Se pot pudra uşor cu zahăr pudră vanilat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Cretu Veronica a zis:

    Ce bine arata. Ce frumos ar arata un tort cu un exterior din asemenea piscoturi.

    21 martie 2018 , 23:35

  2. Madi a zis:

    Faina ideea cu decorul tortului, nu m-am gandit. 🙂 Multumesc!

    1 aprilie 2018 , 11:22

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...