Savarine
E a doua oară când le pregătesc. E adevărat că data trecută au ieşit mai frumoase, asta datorită faptului că am folosit formele ondulate de tartă, dar de data asta am preferat formele individuale de aluminiu. Sunt foarte gustoase, mai ales că prin frişcă am strecurat şi câteva zmeurele din dulceaţă. Serviţi, vă rog!
Ingrediente
10 savarine:
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 250 g făină
- 10 g drojdie proaspătă
- 5 linguri cu zahăr
- 3 linguri cu ulei
- esenţă de rom
- esenţă de vanilie
Umplutura:
- frişcă lichidă
- dulceaţă
Sirop:
- 200 g zahăr
- 2 linguri cu miere
- esenţă de vanilie
- esenţă de rom
- câteva picături de zeamă de lămâie
- apă
Mod de preparare
Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină herunterladen. Se pun oul bătul, uleiul, zahărul şi esenţele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se acoperă vasul şi se pune la loc călduţ ca să crească aluatul ( 30 de minute) photofiltre nederlandsen.
Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa ( cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet foto's iphone rit. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.
Formele de aluminiu se pun într-o tavă mare, apoi în fiecare se pune câte o lingură de aluat microsoft to do herunterladen. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop herunterladen.
Se umplu cu frişcă ( şi dulceaţă eventual).
Poftă bună!
Didi a zis:
Super! … trebuie sa-mi iau si eu forme
31 octombrie 2013 , 06:16