Tort Alexandra

Ingrediente

3 Blaturi:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 240 g zahăr
  • 3 fiole esenţă de vanilie
  • 3 linguri cacao

Cremă:

  • 400 g ciocolată albă Primola
  • 300 g frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţa de vanilie
  • 250 g vişine fără sâmburi
  • 1 plic gelatină Dr. Oetker

Pasta de zahăr:

  • 400 - 450 g zahăr pudră Coroniţa
  • 1 lingură rasă gelatină
  • 4 linguri apă
  • 1 linguriţă margarină
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare

Pentru un blat: se mixează 2 ouă intregi cu zahăr până îşi dublează volumul, apoi se adaugă făina cernută, esenţa de vanilie, cacaoa şi se amestecă foarte bine. Se toarnă compoziţia în tava cu diametrul de 26 cm tapetată pe fund cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se coace blatul cam 20 minute,apoi se dă la răcit. La fel se procedează şi pentru celelalte 2 blaturi.

Crema: se rupe ciocolata în bucaţele şi se pune împreuna cu 200 ml friscă lichidă într-un vas la foc mic şi se amestecă continuu până la completa dizolvare. Se dă la rece. Intre timp se pune gelatina la hidratat pentru 10 minute în 6 linguri cu apa rece, după care se pune la foc foarte mic până se dizolvă, dar nu trebuie să fiarbă. Crema răcită se bate foarte bine cu mixerul, se adaugă esenţa de vanilie şi restul de frişcă  lichidă rece mixând pâna la obţinerea unei creme spumoase. Acum se poate adăuga gelatina şi se da crema la rece.

Se montează tortul în  forma detaşabilă astfel: blat – jumătate de cremă – vişine – blat – restul de cremă – vişine – blat. Se dă la rece până a doua zi când se poate îmbrăca în pastă de zahăr.

Pasta de zahăr: gelatina se pune la hidratat în apă, apoi se pune la foc mic să se dizolve. Se adaugă margarina. Se amestecă bine să se omogenizeze. Se dă la răcit. Într-un castron încăpator se pune zahărul pudră, se adaugă mierea şi amestecul de gelatină cu margarină. Se frământă un aluat fin, elastic şi nelipicios. Daca e nevoie se mai adaugă zahăr. Se întinde cu sucitorul în forma de foaie subţire şi rotundă între două folii de plastic. Se pune pe tortul uns în prealabil cu un strat subţire de butter cream. Se decorează după preferinţă.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Comentează