Batoane Nuga cu ciocolată

Stiu demult reţeta de prăjitură Nuga, însă nu am pregătit-o niciodată. M-am gândit să o fac un pic diferită. Iată ce a ieşit!

Ingrediente

Tava 25/35 cm :
4 albușuri
4 linguri de zahăr
4 linguri rase de făină
125 g rahat tăiat cubulețe
125 g nucă măcinată mai mare
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
1 fiolă esenţă de vanilie
un praf de sare
1/2 pliculeţ praf de copt
Crema:
100 g ciocolată amăruie
100 ml frişcă lichidă
50 g unt

Aletele:
napolitane cu lămâie
100 - 150 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugîm treptat zahărul şi le facem bezea.

Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie.

Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coacem 20 de minute la 180 grade, apoi scoatem la răcit.

Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul. Dăm la congelator să capete consistenţă.

Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase). Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.

Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...