Friptură de miel şi ied la cuptor

Friptură de miel şi ied la cuptor

Ador perioada Sărbătorilor Pascale pentru că atunci se găseşte din belşug cărniţă de miel. Îmi place la nebunie pregătită la cuptor cu vin şi usturoi. Simplu şi gustos!

Ingrediente

  • 1 pulpă şi coaste de miel
  • 1 pulpă de ied
  • usturoi
  • 500 ml vin roşu
  • condimente pentru carnea de miel
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se spală bine, apoi se şterge şi se unge cu ulei. Se împănează cu jumătăţi de căţei de usturoi şi se presară cu condimente.

În tava de cuptor se pune ulei, apoi se aşează bucăţile de carne, se adaugă 2 căni de apă şi se dă la cuptor la foc potrivit. Când mai scade apa se adaugă vinul, apoi când cărniţa e gata se lasă să se rumenească în ulei.

Se serveşte caldă cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. roxana a zis:

    Arata foarte foarte bine.pup!

    15 aprilie 2012 , 18:24

  2. Madi a zis:

    Rocsi ….mă bucur că îţi place. A fost delicioasă! Te pup şi eu!

    15 aprilie 2012 , 19:04

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...