Fasole cu costiţă afumată

Fasole cu costiţă afumată

De mult nu am mai facut o mâncare de fasole boabe.E delicioasă mai ales daca se strecoară pe acolo şi o bucată frumoasă de costiţă afumată.Vă invit la masă!

Ingrediente

  • 1 kg de fasole cu bobul mare
  • 1 kg costiţă afumată
  • 1 ceapă uscată mare
  • 1 morcov
  • 1 conservă de roşii cubuleţe
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • foi de dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • cimbru şi mărar uscat

 

 

Mod de preparare

Fasolea se spală în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore. Se spală din nou şi se pune la fiert.

Când e pe jumătate fiartă se adaugă bucăţile de costiţă şi se fierb împreună.

Ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun împreună la călit în ulei.Se adaugă şi un pic de apă şi se lasă să se înăbuşe până se înmoaie, apoi se adaugă peste fasole.

Se pune şi conserva de roşii,pasta de tomate se adaugă dafinul, cimbrul, mărarul sare şi piper după gust şi se mai lasă să fiarbă împreună la foc mic până ce sosul se mai îngroaşă.

Se serveşte mâncarea caldă cu murături sau altă salată la alegere.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...