Covrigi cu mac şi sare

E inspirată de pe blogul lui Edith ,,www.edithskitchen.ro,, careia îi mulţumesc. Sunt foarte buni şi se fac foarte uşor. Eu sigur mai repet figura, ca ne-au plăcut foarte tare.

Ingrediente

8 covrigi

  • 330 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru opărit:

  • 150 ml apă
  • 1 lingură rasă bicarbonat de sodiu

Pentru presărat:

  • sare, mac, susan etc

Mod de preparare

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.

După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .

Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava tapetată cu hârtie de copt şi se presară imediat cu semintele preferate şi sare.

Se coc la foc iute pentru 15 minute sau până se rumenesc (depinde şi de fiecare cuptor).

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Rocsy Ciobanu a zis:

    Madi daca ai fi mai aproape as veni fuguta la un covrig cald…

    23 februarie 2014 , 19:48

  2. dana a zis:

    fooarte frumosi si fooarte gustosi !
    Ma voi lasa in curand inspirata de tine. felicitari pentru fotografii !

    24 martie 2014 , 08:19

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...