Pâine cu cartofi

De ceva vreme vreau sa testez această pâine cu cartofi. Am găsit mai multe reţete, însă m-am oprit la cea a Jamilei căreia îi mulţumesc. E foarte uşor de făcut , iar pâinica e absolut delicioasă! A doua zi s-a tăiat perfect! Singura modificare pe care o voi face data viitoare va fi să adaug mai multa sare (asta după gustul meu).

Ingrediente

500 g făină
500 g cartofi fierţi în coajă şi raşi fin
200 m apă călduţă
2 lg de ulei
1 linguriţă sare ( eu aş pune 2)
10 g drojdie uscată

Mod de preparare

Se cerne făina.

Într-un castron se amestecă făina cu razătura de cartofi şi se frământa bine cu degetele.

Se adaugă uleiul, sare şi drojdia uscată şi se toarnă apă puţin câte puţin amestecând mereu până se încorporează toată şi se obţine un aluat lipicios.

Se răstoarnă pe blatul pudrat cu făină şi se frămâtă cam 10 minute, adăugând câte puţină făină de câte ori este nevoie pentru a nu se lipi.

Se pune aluatul frământat într-un bol uns cu ulei şi se acoperă cu folie.

Se lasă la crescut timp de o oră.

După ce timpul a expirat, se întinde pe masa înfăinată, se aplatizează cu degetele, după care se rulează şi i se dă forma rotundă sau de franzelă.

Se pune într-o tavă pudrată cu făină şi se mai lasă la crescut până îşi dublează volumul.

Se coace la 200 grade pentru 30-40 de minute.

A doua zi se taie perfect în felii.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...