Gogoşi – pizza

Ideea am găsit-o pe un site străin. Reţeta aluatului era alta. Eu însă am ales una de-a mea, de gogoşi pufoase. A rezultat o pizza sub altă înfăţişare.. De încercat!

Ingrediente

Aluat:

  • 135 ml apă călduţă sau lapte călduţ
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1/2 pliculeţ drojdie granule
  • 25 g unt sau margarină
  • 2 linguri brânză sărată rasă fin
  • 2oo g făină + vreo 50 g pentru întins

Umplutură:

  • 1 glob de mozzarella
  • caşcaval
  • mezel de pui/porc...etc
  • măsline feliate

În plus ulei pentru prăjit şi ketchup pentru servit.

Mod de preparare

Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută. Se frământă un aluat elastic şi nelipicios care se pune la crescut cca. o oră.

Când e gata, se întinde în foaie potrivit de subţire  pe masa înfăinată. Se decupează cerculeţe cu un pahar . Pe fiecare cerculeţ se pun câte un cubuleţ de mozzarella, caşcaval, mezel, măslină şi ce mai vreţi voi. Se lipesc bine capetele şi li se dă formă rotundă. Biluţele se pun la prăjit în ulei încins.

Se servesc calde cu ketchup.

Poftă bună!

P.S. În aluat se pot încorpora condimente specifice, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. TeoBucatar a zis:

    Foarte interesanta ideea!

    12 februarie 2014 , 13:17

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...