Pâine de casă

Pâine de casă

De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata. Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îi mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă…Categoric asta rămâne reţeta favorită. Dar cu siguranţă voi mai testa şi altele. Acesta a fost doar începutul.

Ingrediente

  • 500 g făină Băneasa
  • 300 ml apă
  • 1/2  linguriţă  cu sare de mare
  • 1 praf de zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă (un cubuleţ)
  • 4 linguri ulei de măsline

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură cu lapte
  • seminţe de floarea soarelui decojite
  • seminţe de in

Mod de preparare

Se pregăteşte o maia din drojdia dizolvată în 50 ml apă călduţă din cei 300 ml şi puţină făină. Se amestecă bine şi se lasă la loc călduţ să crească.

Făina o cernem într-un castron mare. Adăugăm maiaua, sare, zahăr şi apă, apoi frământăm bine aluatul. Adăugăm şi uleiul de măsline şi când s-a încorporat mai dăm un praf de făină şi formăm o bilă pe care o lăsăm la crescut până îşi dublează volumul.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă nu foarte mare, apoi punem aluatul în ea şi lăsăm din nou la crescut. Ungem cu gălbenuşul frecat cu lapte şi presărăm deasupra amestecul de seminţe. Dăm la cuptor  pe treapta de sus pentru 35-45 de minute. Se lasă la răcit descoperită în forma ei.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...