Ruladă aperitiv

E o idee pentru masa festivă, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.Reţeta blatului e preluată din catalogul Dr. Oetker, Sarbatorile au gustul prăjiturilor de casă.

Ingrediente

Blat :

  • 4 ouă
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g smântână

Umplutura :

  • 250 g carne de porc
  • 100 g carne de pui
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 morcov mic
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se prepara întâi umplutura : se taie carnea cubuleţe, se pune la tocat. Se toacă ceapa şi usturoiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă carnea şi se pun şi două ceşti de apă. Se amestecă şi se lasă la foc mi să scadă apa şi să se călescă bine carnea. Când e gata, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă şi mărarul tocat.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, apoi făina cernută cu praful de copt şi amidonul. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se preasară deasupra frunzuliţe de mărar.Se coace 10 minute la foc mic. Când e gata , se răstoarnă pe un şervet umed şi se rulează.

Se ţine rulată câteva minute, apoi se desface, se umple cu compoziţia de carne şi se rulează la loc. Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porţiona.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. anna a zis:

    yamii

    26 mai 2013 , 21:37

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...