Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci

Reţeta e din cel mai recent număr al revistei ,,Secretele Bucătăriei,,.

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 100 g caşcaval ras fin
  • 2 ouă
  • sare

Pentru uns:

  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă de lapte
  • nuci zdobite
  • sare grunjoasă

Mod de preparare

Se pregăteşte un aluat din făina cernută, amestecată cu margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi un praf de sare. Se frământă până ce totul s-a omogenizat complet, apoi se dă la frigider 1 oră.

Se întinde în foaie potrivit de groasă pe masa pudrată cu făină. Se unge foaia cu gălbenuşul amestecat cu  laptele, se decupează cu forma specială steluţele, apoi se presară cu nuci şi sare grunjoasă.

Se coc pe hârtie specială cam 15 minute.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 4,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Cristina a zis:

    2013 sa fie un an mai bun pentru tine si cei dragi! Te imbratisez cu drag! <3

    31 decembrie 2012 , 11:59

  2. Dana a zis:

    Foatte bune stelutele! Am sa fac si eu!

    3 ianuarie 2013 , 07:29

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...