Baclava

De ceva vreme tot mi-e poftă de o baclava. Iată că azi i-a venit rândul. Am studiat un pic pe internet cam cum se pregăteşte, deşi am mai făcut şi mai demult şi nu am fost aşa mulţumită de rezultat. De data asta a ieşit foarte bine ! Sper să vă placă şi vouă şi să încercaţi reţeta.

Ingrediente

 • 1 pachet foi de plăcintă proaspete (500 g)
 • 250 g nucă măcinată
 • 80 g zahăr
 • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
 • 100 g unt

Sirop :

 • 400 g zahăr
 • 300 ml apă
 • 1 felie de lămâie
 • 1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se încinge cuptorul.

Untul se topeşte până devine lichid.

Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie herunterladen.

Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se presară cam o mână de nucă măcinată cu zahăr şi coajă de lămâie musik kostenlos im internet downloaden. Se rulează pe sucitor ( acesta trebuie să fie cât mai subţire). Se înfăşoară în cea de-a doua foaie, apoi se strânge de la ambele capete în acelaşi timp, aducându-se spre mijlocul sucitorului, obţinându-se un rulou. Astfel foile se vor încreţi şi vor avea un aspect frumos herunterladen. Se fac rulouri de câte două foi , una cu nuca, una simplă şi neunsă până ce se termină toate foile. Se pun în tava unsă cu unt topit, iar deasupra se ung cu restul de unt rămas şi se dau la cuptor pentru 30 de minute, sau până capătă o culoare aurie visual studio 2010 download kostenlos. Se dau la răcit.

Se pregăteşte siropul din apă, zahăr , felia de lămâie şi esenţa. Se lasă la foc mic până se îngroaşă şi scade zoom.us german free. Se răceşte.

Rulourile răcite se taie la dimensiunea dorită, apoi se toarnă printre ele siropul. Se lasă să se pătrundă cam jumătate de oră, după care desertul se poate servi farben herunterladen.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4,50)
Se încarcă...

herunterladen musik kostenlos im internet downloaden herunterladen visual studio 2010 download kostenlos zoom.us german free

Reţete similare

1 comentariu

 1. Timea a zis:

  Prezenta la asa o bunatate si ai si 5 stele de la mine :)). TE pup si iti doresc o duminica minunata!

  16 martie 2014 , 14:07

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...