Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

E o prăjitură foarte gustoasă, care se pregăteşte uşor. M-am inspirat de pe blogul Violetei Postolache, căreia îi mulţumesc pentru reţetă.

Ingrediente

Blat:
8 ouă
100g zahăr
100 ml lapte
100 ml ulei
100 g miere
50 g griş
50 g cacao neagră
1/2 pliculeţ praf de copt

Crema:
300 ml lapte condensat
300 ml frişcă lichidă
2 linguri miere
1 pliculeţ gelatină granule
1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat se separă ouăle.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează bine totul herunterladen.

Se cern făina cu cacaoa şi praful de copt şi se încorporează împreună cu grişul în compoziţia pregătită mai devreme , plus albuşurile bătute spumă tare lego city undercover kostenlos herunterladen pc.

Compoziţia se împarte ăn doua şi se vor coace două foi în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt, la 180 grade pentru cca. 20 de minute herunterladen.

Se dau la răcit, fiecare scoasă pe câte o hârtie de copt, dar nu înainte de a le dezlipi de pe foaia pe care le-am copt.

Pentru crema hidratăm gelatina în 2 linguri apă rece pentru câteva minute, după care o dizolvăm la foc mic până se lichefiază, dar fără să o fierbem sim city 4 kostenloser downloads.

Frişca lichidă se bate spumă tare, apoi se adaugă laptele condensat la temperatura camerei, vanilia şi mierea şi se amestecă bine, după care se încorporează rapid gelatina răcorită minecraft gratis herunterladen ios.

Se montează prăjitura tot în tava de aragaz : se tapetează cu folie de plastic sau hârtie de copt, se pune o foaie de blat, crema, spoi cealaltă foaie de blat video from page. Se dă la rece până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

herunterladen lego city undercover kostenlos herunterladen pc herunterladen sim city 4 kostenloser downloads minecraft gratis herunterladen ios

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...