Prăjitură cu bezea de cacao şi nuci

Prăjitură cu bezea de cacao şi nuci

Răsfoind un numar mai vechi al revistei „Carticica practică – Reţete festive”… am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte şi a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, cremă fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.

Ingrediente

Blat:

  • 300 g făină
  • 250 g margarină Unirea
  • 200 g zahăr
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 păstaie de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt

Bezea:

  • 6 albuşuri
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu cacao neagră
  • 100 g nucă măcinată

Mod de preparare

Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace timp de 20 de minute la foc mic.

Pentru bezea se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se încorporează cu grijă cacaoa cernută şi nuca măcinată.

După ce au trecut cele 20 de minute, se scoate tava cu blatul din cuptor şi se întinde deasupra bezeaua. Se mai coace 25 de minute la foc mic, dintre care ultimele  10 minute cu uşa cuptorului întredeschisă.

Se lasă până a doua zi în tava neacoperită după care se poate porţiona. Astfel stratul de deasupra se va întâri şi va fi crocant şi delicios.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 4,60)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...